2021. október 23. - Gyöngyi
EUR : 363.24
USD : 312.01
Időjárás ikon13°

Itt a dráma: Szakad az ellenzék a választási bohóckodásuk miatt

Kifogással fordult az MSZP a bizottsághoz: a párt szerint ugyanis az egyik képviselő-jelölt bement az előválasztási szavazósátorba, ahol instruálni próbálta a szavazást lebonyolító bizottságot.

Súlyos vádakkal néz szembe a Békés megye 4. számú választókerületében induló Szabó Ervin: az MSZP ugyanis azt állítja, a képviselő-jelölt bement az előválasztási szavazósátorba, ahol ráadásul még a szavazó bizottság munkájába is beleszólt - írja a Népszava.

"Vonja meg a Békés megyei 4. választókerületben (Orosháza és környéke) induló Szabó Ervintől az előválasztáson való indulás lehetőségét az Országos Előválasztási Bizottság" – ezt kéri az Országos Előválasztási Bizottságtól Tóth Bertalan.

Tóth Bertalan szerint méltatlanná vált a jelölt az indulásra, ugyanis viselkedésével megsértette az etikai kódex több pontját is: a választás tisztaságának megóvását, az előválasztás értékrendszerének tiszteletben tartását, valamint a szavazóhelyiségben és annak közvetlen környezetében a kampánytevékenysége tilalmát is.

Azt, hogy Szabó Ervin bement a szavazósátorba pedig több fotó is tanúsítja: Orosházán a szavazásra várakozó sort megkerülve belépett a szavazópont sátorába, és ott a bizottság tagjainak instruálásába kezdett, illetve figyelte, hogy az érkezők miképpen szavaznak - írja a portál.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató