2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hadházy kirobbantotta a háborút az ellenzéki oldalon, levadászná Tóth Csabát

Óriási a műsor az ellenzéki oldalon.

Hadházy kirobbantotta a háborút, és Tóth Csaba állítólagos korrupciós ügyeiről tett ki bizonyítékokat. Erre reagált vasárnap kora reggel, már Jakab is, és vizsgálatot kért. Változtatások nélkül illesztjük be Hadházy írását, majd alá betesszük Jakab reagálását. (Ásós napoknak nézünk elébe...)

 

Hadházy:

Ezt a hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült zugló országgyűlési képviselőjéneknek eltüntetnie a vagyonnyilatkozatából. Ez az a gyártelep, amiről a képviselőúr a vitán először azt mondta, hogy nem tud róla semmit, aztán meg azt, hogy nem zuglói ügy, és beszéljünk inkább másról. Ugyanígy "nem tudott semmit" arról az alapítványról, amelyik pedig elvileg 111 millióval tartozik a cégének
David Copperfield csak egy repülőt tüntetett el, de az is nagyon trükkös és rafinált dolog. Ha Ön szerint az ügy bonyolult és zavaros, akkor Önnek igaza van. De éppen ez a dolog lényege. Ha ugyanis az ember megvesz egy mai áron alsó hangon fél milliárdot érő gyárat, az egyszerű, de akkor néha meg kell mondani, hogy honnan volt rá a pénz. Ez csak akkor baj, ha az a pénz nem legális eredetű.
Itt viszont más történt. Időrendben:
-Tóth Csaba 2012-ben értékbecslést rendelt meg a gyárra
-ezután három ember lement Zalaegerszegre (Tóth képviselő zalaegerszegi), és bejegyezte az Első Lépés Inkubátorház Alapítványt. 100 ezer forintot tettek bele nagylelkűen.
-Ez a három ember később Zugló alpolgármestere, Zugló átláthatósági biztosa (!) illetve a zuglói parkolási pénzeket behajtó ügyvédi iroda tulajdonosa lett
-az alapítvány semmilyen tevékenységet nem végzett az elmúlt 9 évben, nulla bevétele volt és jelenleg sincs ott egyetlen cég sem.
-Tóth Csaba cége 2013-ban kölcsön adott 111 millió forintot egy másik cégnek, akinek a tulajdonosai között az előbb említett ügyvédet és egy Menyhárt Bizsán nevű jóembert találunk, utóbbi korábbanTóth Csabával együtt szervezte az Mszp Vas megyei szervezetét
-ez a cég kölcsön adta az alapítványnak a 111 milliót
-az alapítvány megvette a gyártelepet papíron 111 millióért
- két nap múlva a gyártelep tulajdoni lapjáról lekerült 550 millió jelzálog
- a tulajdoni lapon viszont megjelent Menyhárt Bizsánék cégének vételi joga és a 111 milliós jelzálogjog
-Ezután a vételi jog és a 111 milliós jelzálogjog átkerült Tóth Csaba cégéhez, a kör bezárult. Tóth Csaba cégének csak egy levelet kell írni ahhoz, hogy a gyártelep az ő kezükbe kerüljön hivatalosan is.
Ennek a bonyolult történetnek csak két magyarázata lehet: vagyon eltitkolása, pénzmosás és/vagy adóelkerülés.
Tóth képviselő szerint ez nem zuglói ügy. Igen, a Gyár utca nem Zuglóban van és az alapítványt Zalaegerszegen jegyezték be. De az érintett képviselő jelenleg Zuglót képviseli és az érintett alapítvány tisztségviselők között van Zugló alpolgármestere és Zugló "átláthatósági biztosa"

 

 

 

Jakab már reagált is, és vizsgálatot kér:

Van, akinek csak a kormány színével van baja, nekem a rendszerrel.
A rendszerrel, amely 30 éve épül. Nem a szabadságra és a jólétre, hanem a korrupcióra. Zuglóban jó néhány kritikát kaptam azért, amiért az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét, Tóth Csabát támogatom, noha Hadházy Ákos szerint Tóth Csaba korrupt.
Számtalanszor elmondtam, sejtetésre nem adok. Most azonban Hadházy Ákos levélben keresett meg engem és Karácsony Gergelyt, melyben arról ír, hogy immár bizonyítani is tudja az állításait. Vallom, hogy a bűnnek nincs színe, csak elkövetője.
A korrupciót sehol nem tűrhetjük meg, ezért az igazság kiderítése érdekében ma etikai vizsgálatot kezdeményeztem Tóth Csaba ellen.
Arra kérem az előválasztás tisztasága felett őrködő Országos Előválasztási Bizottságot, vizsgálja ki Hadházy Ákos bizonyítékai alapján, részt vehet-e Tóth Csaba a továbbiakban az előválasztáson vagy sem. Nekem ugyanis nem elég a kormányváltás. Rendszerváltásra van szükség!- írta Jakab. 

 


 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató