2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke lemond tisztségéről, és belép a DK-ba

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke vasárnap bejelentette, hogy lemond tisztségéről, és belép a Demokratikus Koalícióba. A Dobrev Klára Facebook-oldalán megjelent videóban Kordás azt mondta, eddig azért dolgozott, hogy a magyar munkavállalóknak jobb legyen az életkörülménye, jobb legyen a fizetése, de úgy hiszi, hogy most ennél többet kell tennie, ezért hozta meg a döntést.

 

„Hiszem azt, hogy egy jobb világot közös erővel el tudunk érni, olyan világot, ahol a munkavállalóknak megbecsülése van, ahol tisztességesen bánnak velük, ahol olyan körülmények között dolgozhatnak, mint nyugat-európai társaik. Abban is biztos vagyok, hogy Dobrev Klára az a személy, aki ezt meg tudja valósítani a munkavállalók számára”

 

– mondta a videóban Kordás, hozzátéve, hogy Dobrevvel rengeteget egyeztettek, több szakszervezeti vezetőtársammal elmondtuk neki azokat a problémákat, amik feszítik ma a munka világát.

A videóban azt is elmondta, hogy a DK-s miniszterelnök-jelölt meghallgatta és megértette ezeket a problémákat, ezért biztos abban, hogy ő az, aki a magyar munkavállalóknak egy jobb világot tud hozni. Kordás emellett természetesen a támogatását is kifejezte Dobrev mellett, amivel olyanokhoz csatlakozott, mint Iványi Gábor és Kuncze Gábor. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató