2021. október 22. - Előd
EUR : 361.65
USD : 310.64
Időjárás ikon14°10°

Az Idea Intézet szerint óriásit bukott a hazaáruló Momentum

A teljes népesség körében az ellenzéki pártok közös listája vezet, addig a választáson biztosan részt vevő pártot választóknál a Fidesz–KDNP a támogatottabb − derült ki az Idea Intézet legfrissebb lista- és pártpreferencia-kutatásából. Az elmúlt hónap vesztese a Momentum, ami a 2021-es év eddigi legrosszabb eredményeit produkálta.Az Idea Intézet Indexhez is eljuttatott reprezentatív mérése szerint szeptember elején a hat együttműködő ellenzéki párt közös listája a teljes, választókorú népességen belül egy százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP előtt. 

AZ ELLENZÉK 39, A KORMÁNYPÁRT PEDIG 38 SZÁZALÉKON ÁLL.

Az elmúlt hónaphoz képest mindkét tábor támogatottsága jelentéktelen arányban, egy-egy százalékponttal növekedett − derült ki a kutatásból. A választáson legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választók rétegében már negyedéve a Fidesz–KDNP vezet. Mindez úgy következett be, hogy támogatottsága egy százalékponttal emelkedett, miközben az ellenzéki lista támogatottsága is egy százalékponttal lett több.

A kutatás szerint egyes pártok támogatottságában alig történt elmozdulás a nyár végén beinduló politikai kampányszezon kezdetekor. Azonban 


A BIZTOS SZAVAZÓ PÁRTOT VÁLASZTÓKNÁL KÉT SZÁZALÉKPONTTAL CSÖKKENT A MOMENTUM TÁMOGATOTTSÁGA.

Egyébként a biztos szavazó pártot választók esetében az ellenzéknél a DK vezet a Jobbik előtt úgy, hogy támogatottságuk nem változott, az MSZP támogatottsága nőtt, így elérte a parlamenti belépési küszöböt jelentő ötszázalékos támogatottságot - írja a "független" Index.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató