2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Dobrev őrjöng: az alkotmány alkotmányellenes!

Az alkotmány alkotmányellenes – jelentette ki a DK jelöltje, Gyurcsányné Dobrev Klára az ATV-ben.

A Demokratikus Koalíció nagyasszonya, Dobrev Klára hétfőn az ATV műsorában kérdésre válaszolva kifejtette: azért alkotmányellenes az alkotmány, mert abban benne van, hogy akkor, ha valaki kizárólagos hatalomra tör, mindenkinek joga és kötelessége ez ellen fellépi, sok rész pedig a Fidesz kizárólagos hatalmát biztosítja. Erről pedig már egy nemzetközi vitát is elkezdett.

Orbán Viktor hétfői bejelentéseivel kapcsolatban azt mondta: „ezek megijedtek”.

Úgy fogalmazott, hogy

négyévente Orbánnak mindig eszébe jutnak az ígérgetések, és biztos vannak, akikre ez hat, de az embereknek abból is elegük van, hogy ez csak négy évente van. A nyugdíj, a családtámogatás nem egy kegy, amit Orbán osztogat

– tette hozzá.

Azt viszont ügyesen megkerülte, hogy esetleg a férje által elmondottakról faggassák az őszödi beszéd tizenötödik évfordulóján. A “hazudtunk reggel, délben, este…hazudtunk mindig” persze már nem is fontos, amúgy is csak a kormánypártiak feszegetik ezt a témát, míg mások a nyugdíjakkal foglalkoznak. Itt pedig arról nem sikerült egy árva szót sem ejtenie, hogy miért nem érkezett meg az általa ígért európai nyugdíj egyetlen ember számlájára sem. Mint ahogyan arra sem tért ki, hogy pontosan a Gyurcsány-éra alatt csökkentették a nyugdíjakat, vették el a tizenharmadik havi járandóságot, miközben az árak az egekbe szöktek,  a bérek pedig megalázóan alacsonyak voltak.

ORBÁNT LEVÁLTÁSÁBAN Ő LESZ A KULCS (SZERINTE)

Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt is mondta: napról napra erősíti a hitét az országjárás abban, hogy ő lesz a közös jelölt. Úgy látja, hogy a DK rendezvényein sokan vannak, többen, mint más pártokéin, ez pedig bizakodással tölti el. Ő mondja a magáét, kritizálja a rendszert, de nem érdekli, mivel kampányol a jelenlegi kormány – tette hozzá. Itt halkan jegyeznénk meg, hogy a nemzetközi sajtóban ellenzéki favoritként nem Dobrevet, hanem Karácsonyt tartják.  Szerinte az ellenzéki szavazók összefogás-pártiak, ők akarták azt, hogy az ellenzéki pártok összefogjanak, és siker, hogy ezt létrehozták – már senkit nem érdekel, mi az, ami őket a múltban elválasztotta, az a fontos, hogyan fogják legyőzni Orbán Viktort, és hogyan fognak kormányozni.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató