2021. október 16. - Gál
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon15°

Kabaré: Elindították ismét az előválasztást de megint nem működik

Hétfő reggel 7-re ígérték az ellenzéki előválasztás szervezői, hogy minden fronton újraindul a szombat délelőtt leállított szavazás, de az online előregisztráció még hétfőn reggel 9-kor sem működik. Helyszínen, a közterületen álló sátrakban viszont lehet szavazni.

A probléma az elovalasztas.hu oldallal van, ahol előzetesen lehet(ne) regisztrálni szavazási időpontra. Most nem túlterhelt a rendszer, viszont amikor elfogadtuk a kötelező nyilatkozatokat és mentünk volna tovább időpontot foglalni, ezt már nem tudtuk megtenni, mivel az erre szolgáló naptár nem töltődik be:

 

A problémát olvasók jelezték a Telexnek, ezután többen is ellenőriztük, és mindenkinél ugyanez a helyzet. Írásban érdeklődtünk az Országos Előválasztási Bizottságnál és az online technikai hátteret biztosító aHangnál, hogy mikorra várható az online rendszer üzemszerű működése. Az aHang részéről Hajdú Gergő azt válaszolta:

„Nagyon nagy az érdeklődés az online szavazás iránt, és folyamatosan bővítjük a kapacitást. Ahogy ez halad előre, úgy válnak ismét elérhetővé szabad időpontok, ezen folyamatosan dolgozunk.”

 

Tehát ma véglek kiderült, nincsen itt semmiféle támadás, egyszerűen bénák.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató