2021. október 21. - Orsolya
EUR : 362.88
USD : 312.1
Időjárás ikon17°12°

Orbán Viktor: Jakab Péter a világ egyetlen olyan bohóca, akinek testőre is van - Videó

„Akiket börtönnel fenyeget a Jobbik, azokkal utána összejár” – utalt a párt pálfordulására a kormányfő.

A hétfői parlamenti ülésen felszólalt Jakab Péter is, aki sületlenségnek tartotta azokat, amikről a miniszterelnök beszélt. Szerinte egyszerűen csak provokálják az embereket, de nem kell félni, mert a válasz megjön jövőre. Jakab szerint a magyar kisvállalkozóknak nincs jövőképe, nem érzik, hogy segítettek volna rajtuk a válságban. Követelték a családi pótlék emelését és, hogy a munkanélküliek álláskeresési támogatását emeljék 9 hónapra, de ezeket a javaslatokat sorra lesöpörték. Jakab szerint az Orbán család a magyarok munkájából gazdagodott.  A Jobbik elnöke szerint az osztrákok a saját bőrükön érzik, hogy jól élnek. Jakab szerint vele nem a múltat fogják építeni, hanem a jövőt.

„Nagy lelkesedés nincs bennem, mert az egész helyzet szürreális” – kezdte válaszát Orbán Viktor. A tények nem számítanak, a múlt nem számít, a valóság a velük szemben ülőket egyáltalán nem érdekli, egyedül Jakab Péternek van felmentése ez alól. A kormányfő szerint a Jobbik elnökéről mindenki tudja, hogy bohóckodni jár a parlamentbe, amit mond nem kell komolyan venni,

ő a világ egyetlen bohóca, akinek testőre is van.”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy akiket börtönnel fenyeget a Jobbik, azokkal utána összejár,

korábban Gyurcsányt fenyegették, most az ő hóna alá járnak demokráciát tanulni.

A miniszterelnök azt mondta: megérti, ha az ellenzéki képviselők nem adnak feltétel nélkül hitelt a szavaiknak, de legalább az EU-nak higgyenek, mert az Európai Bizottságban ott ülnek az elvtársaik. Az Eurostat adatai közül ismertette például azt, amely szerint a súlyos nélkülözésben élők aránya egy évtized alatt 23,4-ről 8 százalékra csökkent.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató