2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Elismerte: Volner János hekkeli az előválasztást

A Volner-párt alapítója még májusban jelezte, hogy meghekkeli majd az előválasztást. Most azt mondta az ATV híradónak nem ilyen a napokban történt informatikai jellegű támadásról beszélt a videóban és cáfolta, hogy ő hekkelte volna meg az előválasztást.

Mint az ATV Híradójának elmondta, szerinte „az előválasztási folyamat számos visszaélésre, akár adatvédelmi szempontból aggályos bűncselekmények elkövetésére is alkalmat ad a benne résztvevő pártok részére.”

Volner hónapokkal ezelőtt még nem említett a videóban jogi hekkelést, csak hekkelést. Most az ATV Híradónak pontosított.

"Ebben a videóban azt is elmagyaráztuk, hogy jogi kifogással fogjuk meghekkelni, nem pedig informatikai eszközökkel támadunk” – nyilatkozta.

Volner János azt is mondta: ők eddig még nem hekkelték meg az előválasztást, de már készülnek rá.

„Ez még hátravan” – mondta, de részleteket nem árult el.

A híradó által megkérdezett internetjogász szerint a jogi hekkelés-ha azt jogszabályok alapján teszik- nem bűncselekmény, de érdemes alaposan megvizsgálni a Volner-videót.

Ormós Zoltán szerint „itt az egész szövegkörnyezetet és a kontexust kell vizsgálni, hogy itt most az informatikai célú hekkelésre gondolhatott-e a politikus vagy más módon, mert a jogilag meghekkelni azt is jelentheti, hogy jogi eljárásokkkal keresztbe tenni, lehet, hogy itt ez van.”

A jogász szerint az informatikai jellegű hekkelést 2002 óta bűntetik, ha adatok sérülnek és megtámadják a rendszert, a bíróság 2-3 év börtönt is kiszabhat az elkövetőre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató