2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Jakab emelte a tétet: Csányi Sándort is börtönbe csukatja, mert ő adja a magángépet Orbánnak

A miniszterelnök-jelölt szerint érdemes lenne utánajárni, hogy „milyen összefüggés" van Csányi „gazdagodása és a miniszterelnök urizálása mögött"

Jakab Péter a 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt: teljesen komolyan gondolja azt, hogy Orbán Viktornak börtönbe kell kerülnie. „Orbán Viktornak és ennek a gengszterbandának ülnie kell. Le kell vágni a kígyó fejét. Elkapni, akik ezt a rendszert szimbolizálják. Orbánt, Mészárost. Itt a korrupció nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga" – fogalmazott a miniszterelnök-jelölt, aki szerint „egy nyugati típusú jogállamban alapvető elvárás", hogy ez megtörténjen.

„Nem a portást kell elszámoltatni, nem a hatodik vonalbeli fideszes hivatalnokot, aki félelemből kiszolgálta a rezsimet, hanem azokat, akik csúcsvezetőként felépítették ezt. Ha ezt megteszed, az emberek azt mondják majd: megtörtént a rendszerváltás, mert most már nem vagyunk következmények nélküli ország. Már nemcsak a kisembert hurcolja meg a NAV, hanem azt is, aki az országot ellopta. Ebből nem lehet engedni" – folytatta gondolatmenetét Jakab.

Az interjú egy pontján, a magyar gazdasági élet szereplőiről beszélgetve Csányi Sándorra terelődött a szó, akiről a Jobbik elnöke úgy vélekedett: „Aki magánrepülővel repteti a miniszterelnököt, ott valami nagyon sántít”. Ezt követően szokatlanul durva kirohanás következett: Jakab Péter azt mondta, neki nem sok beszélgetni valója lenne Csányival. „Vele majd az ügyésznek kell elbeszélgetnie, miért érezte úgy, hogy a luxusgépét Orbán rendelkezésére kell bocsátania, hogy az futballmeccsekre repüljön. Lenne miről elbeszélgetni vele. Milyen összefüggés van az ő gazdagodása és a miniszterelnök urizálása mögött? Ez is egy kérdés."

Jakab egyébként vagyonadót vetne azokra, akik „úgy lettek milliárdosok, hogy ennek az aljas NER-nek köszönhetik a pénzüket".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató