2021. október 17. - Hedvig
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Dobrev: Alig érdekel már valakit az őszödi beszéd

Rónai Egon kérdezte a szemkilövető feleségét.

Dobrev szerint csak a Pestisrácok kérdezi őt a 15 évvel ezelőtti eseményekről, mikor az utcán van legtöbbször azt kérdezik tőle, hogy mi lesz a nyugdíjakkal. Hozzátette, hogy az embereket csak a jövő érdekli.

Az ATV músorvezetője felhozta, hogy Kövér László bűncselekmény elkövetésével vádolta meg Arató Gergelyt, aki az Alaptörvényről hadovált a hétfői parlamenti ülésen.

Dobrev azt mondta: új alkotmányt csak nagyon széles konszenzussal és népszavazással megerősítve lehet megalkotni. Szerinte felébredtek a fideszesek, akik eddig csodaszernek hitték, hogy mindent az alkotmányra „pakolnak fel”.

Az alkotmány alkotmányellenes – jelentette ki a DK jelöltje. Szerinte ugyanis benne van, hogy abban az esetben, ha valaki kizárólagos hatalomra tör, mindenkinek joga és kötelessége ez ellen fellépi, sok rész pedig a Fidesz kizárólagos hatalmát biztosítja. Erről Dobrev már egy nemzetközi vitát is elkezdett.

Orbán Viktor hétfői bejelentéseivel kapcsolatban azt mondta: „ezek megijedtek”. Úgy fogalmazott, hogy 4 évente Orbánnak mindig eszébe jutnak az ígérgetések, és biztos vannak, akikre ez hat, de az embereknek abból is elegük van, hogy ez csak 4 évente van. A nyugdíj, a családtámogatás nem egy kegy, amit Orbán osztogat – tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató