2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Elutasította Jakab Péter Tóth Csaba elleni beadványát a moslék előválasztási bizottsága

Az MSZP szerint mindez azt jelenti, hogy jelöltjük feddhetetlen, ugyanakkor Hadházy Ákos szerint az ügyben nem volt érdemi vizsgálat.

Elutasította a jobbikos Jakab Péter beadványát az Országos Előválasztás Bizottság − írta szerdán közleményében az MSZP.

Az előválasztás zuglói körzetében induló Tóth Csaba ellen Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje vizsgálatot kezdeményezett, miután Tóth ellenfele, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Hadházy Ákos állítólagos korrupciós ügyeiről beszélt.

A szocialisták szerint az Országos Előválasztási Bizottság mai döntésével egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége, ugyanis a testület elutasította Jakab Péter beadványát.

A párt abban reménykedik, hogy a Tóth Csaba körüli találgatások és „alaptalan vádaskodások ideje lejárt, és a jövőben a demokratikus ellenzék jelöltjei egymás kölcsönös tiszteletben tartásával dolgoznak tovább közös célunkért” – fogalmazott Tóth Bertalan, a párt elnöke.

Tóth Csaba egyébként a Facebook-oldalán úgy reagált az OEVB döntésére:

„Hadházy Ákos megint hazudott. A választás etikai bizottsága megállapította, hogy az ellenem felhozott vádak valótlanok. Ellenfelem nem érti, hogy a zuglói politika nem épülhet hazugságra…”

Hadházy Ákos a beadvány elutasítása után közösségi oldalán azt írta, hogy az ügyben semmilyen vizsgálat nem volt, csak szavazás.

Így természetesen nem igaz az, hogy bárki tisztázta volna a gyártelepet kamu alapítványba rejtő képviselőt. Annyi történt, hogy kiderült: az ellenzéki pártok egy része nem kíván szembenézni a valósággal és a kampányszlogenek ellenére nem kívánja támogatni a megtisztulás politikáját – írta Facebook-bejegyzésében Hadházy.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató