2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Mészáros Lőrinc fiatal családoknak adott pénzt két településen

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak köszönhetően 31 fiatal pár részesült 67,5 millió forint összegű otthonteremtési támogatásban. Új lakóingatlan építésre ötmillió, felújításra pedig 1,5 millió forintért pályázhattak a Felcsúton és Alcsútdobozon élő, gyermeket nevelő párok.

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványt 2017-ben hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy olyan életkezdési lehetőséget adjon a térségben élő fiataloknak, amellyel megalapozhatják jövőjüket, otthont teremthetnek családjuknak. Új lakás vásárlására vagy építésére a 35 évnél fiatalabb házaspárok vagy élettársak pályázhattak ötmillió forintnyi támogatásra, használt lakásra négymillió forint volt a felső határ.

A pályázat nyertesei ennek fejében vállalják, hogy legalább tíz évig az otthonuk lesz a település. A már lakóingatlannal rendelkező fiataloknak az alapítvány 1,5 millió forint értékben nyújt otthonbővítési, -felújítási segítséget hasonló feltételekkel, s esetükben az életkor felső határa 40 év.

A Váli-völgyben élő fiatalok közül ezúttal a Felcsúton és Alcsútdobozon élők jelentkezhettek a támogatásra, a beérkezett pályázatokból 31 kérelmet támogatott összesen 67,5 millió forint összegben az alapítvány. A támogatói okiratot a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában rendezett ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át a szerencsések Homlok-Mészáros Ágnestől, a kuratórium újonnan kinevezett elnökétől - írja a Blikk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató