2021. október 19. - Nándor
EUR : 360.86
USD : 311.6
Időjárás ikon15°

A tálibok igazságügyi minisztere szerint a jövőben visszaállítják a kivégzéseket és amputációkat az ítélkezésben

A tálibok egyik alapítója, Nooruddin Turabi molla egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a jövőben visszaállítják a kivégzéseket és amputációkat az ítélkezésben, bár valószínűleg ezek nem lesznek nyilvánosak – jelentette az AP hírügynökség. A férfi a korábbi tálib kormányban az igazságügyi miniszteri posztot töltötte be. 

Mindenki kritizált minket a stadionokban végrehajtott ítéletek miatt, bár mi soha nem szóltunk bele abba, hogy más országokban milyen törvények és büntetések vannak. Senki nem fogja megmondani nekünk, hogy milyenek legyenek a törvényeink. Az iszlámot fogjuk követni, és törvénykezésünket a Koránra alapozzuk

– mondta Turabi.

Az előző tálib rezsim alatt azokat, akiket gyilkosságban találtak bűnösnek, golyó általi halálra ítélték. Az ítéletet a családnak kellett végrehajtani, akik dönthettek úgy, hogy az áldozat családjának megfizetett „kártérítés” után életben hagyják az elítéltet. A lopás büntetése a kéz amputálása volt. Közúti rablás esetén a fogoly kezét és lábát is levágták.

A tárgyalások ritkán voltak nyilvánosak, és a bíráskodást egyházi emberek látták el, akiknek sokszor korlátozottak voltak a jogi ismeretei.

Turabi elmondta, hogy ezentúl az ítélkezést hivatásos bírók, köztük nők fogják végezni, de a körvények a Koránon fognak alapulni, és a korábbi büntetéseket fogják visszaállítani.

Úgy fogalmazott, hogy

a kézlevágások szükségesek a rend fenntartásához, mert csak ennek van elrettentő hatása.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató