2024. május 23. - Dezső
EUR : 386.15
USD : 355.93
Időjárás ikon24°15°

Lukaku szerint a térdelés nem elég, a közösségi médiát és a kormányokat is bevonná a "rasszizmus" ellen

Romelu Lukaku szerint értelmetlen a mérkőzések előtt már-már szertartásossá vált térdelés. A Chelsea fekete bőrű futballcsillaga szerint hasznosabb lenne, ha a közösségi média óriásai tennének hatékony lépéseket az online térben terjedő rasszizmus megfékezése érdekében.

Lukaku nincs egyedül a véleményével, hiszen klubtársa Marcos Alonso sem hódol a Black Lives Matter aktivistái által elterjesztett szertartásnak. De más játékosok, mint például a szintén fekete bőrű Ivan Toney (Brentford) és Wilfried Zaha (Crystal Palace) is rendre állva várja a kezdő sípszót a Premier League-ben. Az idény rajtja előtt a játékosok megállapodtak, hogy továbbra is térdelnek, így tiltakoznak a rasszizmus ellen. Néhányan azonban szkeptikusak voltak a gesztus hatásaival kapcsolatban. Zaha „megalázónak” minősítette a térdelést, míg az elefántcsontparti Toney szerint a játékosokat „bábként” használták fel, amikor térdre „kényszerítették” őket.

„Rendben, letérdelünk, mindenki egyetértően tapsol, de a meccs után előjönnek az újabb és újabb sértések – nyilatkozta a Chelsea belga csatára a CNN-nek. A Sportsmail szerint a brit kormány nyomást gyakorol az angol labdarúgás legfontosabb szereplőire, hogy a közelmúltbeli kabinetátalakítás miatt ne szenvedjen késedelmet az online térben elkövetett bántalmazások megszüntetése érdekében létrehozandó törvény bevezetése. Márpedig az eredeti terv ellenére a törvényjavaslat bevezetése késhet.

„Minden csapatkapitánynak és négy -öt meghatározó játékosnak össze kell fognia, és tárgyalni kell kérdésről a nagy közösségi oldalak, a kormány, a szövetség és a Premiership vezetőivel

– mondta Lukaku.

– Meg kell védeni a futballistákat a zaklatásoktól, sértegetésektől. Mi, játékosok bojkottálhatjuk a közösségi médiát, de szerintem, azoknak a cégeknek kellene beszélni a csapatokkal, amelyek képesek arra, hogy hathatós lépéseket tegyenek a megoldás érdekében. A futball örömforrás, és nem szabad megengedni, hogy a néhány iskolázatlan ember véleménye miatt elvegyék tőlünk ezt az örömet – mondta a Lukaku.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató