2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Maki-Zay szerint Jakab ki fog pottyanni a miniszterelnök-jelöltek versenyéből

Márki-Zay Péter az Index kérdésére elmondta, hogy eddig abszolút elégedett az előválasztás részvételi adataival, négy nap után háromszázezerhez közelít a voksok száma. A miniszterelnök-jelöltek versenyében, ha az első fordulóban egyik jelölt sem éri el az 50 százalékos szavazatarányt, októberben másodikat is tartanak.

A felmérések jellemzően Karácsony Gergelyt, Dobrev Klárát és Jakab Pétert sorolják a három legesélyesebb induló közé, de Márki-Zay Péter pozitívan látja saját esélyeit.

Több jelből arra következtetek, hogy Dobrev Klára és Karácsony Gergely mellett – ebben a sorrendben – jó esélyem van a legjobb háromba jutni.

A mezőny eredetileg hat főből állt, versenyben van Fekete-Győr András is, de Pálinkás Józsefnek nem sikerült összegyűjtenie a szükséges húszezer aláírást.

Maki-Zay szerint Jakab hétfői előadása ízléstelen volt.

Mint ismert, Jakab Péter a ficsúr szó használatáért kapott közel tízmillió forintos büntetést a parlamentben. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje az Országgyűlés hétfői ülésén kijelentette, hogy a „börtönben is lehet Orbán Viktorból Orbán Viktória”.

Meglehetősen ízléstelen a parlamentben ilyen utalást tenni

– kommentálta Márki-Zay Péter a jobbikos politikus mondatát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató