2021. október 17. - Hedvig
EUR : 359.76
USD : 310
Időjárás ikon14°

Márki-Zay Péter: Ha Gyurcsány a lista elején lesz, Orbán újra kétharmaddal győz

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnökjelölt-aspiránsa keményen ekézte az ellenzéki pártokat.


„Komoly aggályom, hogy Gyurcsány Ferenc ott lesz a közös lista élén” – mondta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnökjelölt-aspiránsa a 24.hu-nak – „a jelenlegi szabályok szerint, ha bemegy egy választó tavasszal a szavazófülkébe, akkor az ellenzéki listánál öt nevet fog látni. Ha ott lesz Gyurcsány Ferenc a lista élén, akkor lehet, hogy Orbán Viktornak újra kétharmada lesz.”

Márki-Zay állítása szerint rengeteget konfrontálódott a DK-val Gyurcsány miatt, ugyanis azt szeretné elérni, hogy a legnépszerűbb ellenzéki politikusok kerüljenek a közös lista élére, vagyis az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek.


Ő kivétel: csak listavezetőként (tehát közös jelöltként) kérne helyet, amúgy akkor kerül be a Parlamentbe, ha legyőzi Lázár Jánost egyéniben. Eredetileg a Jobbik és a Momentum külső támogatásával akart elindulni a választásokon, „de ebben végül a Momentum sem volt partner”.

A politikus egy olyan alkotmányt szeretne, amit az Orbán Viktor nélküli Fidesz is el tud fogadni, ugyanis ő hisz abban, hogy bizonyos ügyekben a Fidesszel is együtt kell tudni működni.
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató