2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zemmour: Aki azt állítja, hogy a homoszexuálisokat Európa bármely országában diszkriminálják, az hazudik

„Pénteken Budapesten leszek Orbán Viktor meghívására” – jelentette be e hét keddjén Eric Zemmour a saját Facebook-oldalán. A bevándorlásellenes, jobboldali esszéíró és politikai elemző a francia CNews televízióban – még júniusban – kiállt Magyarország kormánya mellett, az európai LMBTQ-lobbi és az Európai Unió összehangolt támadását pedig politikai botránynak nevezte. 

Kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére. 

Aki azt állítja, hogy a homoszexuálisokat Európa bármely országában diszkriminálják, az hazudik

– mondta. 



Kifejtette, hogy szerinte Orbán Viktornak és kormányának igaza van.

Az új törvény mindössze annyit tesz, hogy tiltja a homoszexualitás és a transzszexualitás reklámozását az iskolákban a gyerekek körében. Ha most közvélemény-kutatást indítanánk Franciaországban a kérdésről, ezzel a franciák 80 százaléka is egyetértene

– tette hozzá.

Egyébként Zemmour akkor vált igazán híressé és egyben a rendszer „ellenségévé”, amikor 2014-ben megjelent A francia öngyilkosság (Le Suicide français)című könyve. Ebben azt fejtegette, hogy az elmúlt évtizedekben a francia társadalom egyre jobban hanyatlik, szétzilálódik és ezért a 68-as generáció is felelős. 

A baloldali sajtó azóta páriaként kezeli, szinte sehova sem hívták meg és rögtön ráaggatták a „szélsőjobboldali” jelzőt. De nem sikerült elhallgattatni: internetes blogja éppúgy óriási siker, mint a CNews csatornán sugárzott Face a l’info című műsor, amelyet azonnal össztűz alá vettek a kormány politikájának támogatói. 

Négy évvel az első könyve után, 2018 őszén jelent meg Francia végzet című, hatszáz oldalas remekműve, amelyet szintén százezrek vásároltak meg. Tavaly pedig, a már említett Face a l’info adásában, kiállt Magyarország és Lengyelország mellett a jogállamisági vitában. Mint kifejtette: rendkívül visszatetsző, hogy az Európai Bizottság, Franciaország vagy Németország saját jogi berendezkedését, jogfelfogását rá akarja erőltetni a visegrádi országokra, és főleg azért kritizálják a magyarokat és a lengyeleket, mert nem engedik szabadjára az LMBTQ-lobbit vagy a bevándorlókat.

Monológját ezzel a mondattal zárta:

a két országnak A-tól Z-ig (azaz mindenben) igaza van.

Az sem véletlen, hogy Zemmour éppen a csütörtökön kezdődött IV. Budapesti Demográfiai Csúcs második napján érkezik Budapestre.

2019-ben írt esszéjében azt fejtette ki, hogy 1993-ban, Mitterrand elnöksége alatt eltörölték a keresztnevekről szóló napóleoni törvényt, és innentől kezdve bármilyen név adható, egyetlen kritérium alapján: a gyerek érdekében eljárva kell nevet adni.Ekkor kezdték – ahogy Zemmour fogalmaz – az egyszerűbb emberek Kevinnek és Cindynek hívni a gyerekeiket. A muszlim gyerekeket leginkább Mohamednek nevezték. 2016-ban a lánynevek mindösszesen 0,3 százaléka volt Marie (azaz Mária), miközben ugyanebben az évben a gyerekek 18,6 százalékának választottak muszlim keresztnevet, sőt, bizonyos nagyvárosi negyedekben, mint a mára már szinte teljes iszlám befolyás alá került párizsi elővárosban, Saint-Denis-ben, még ennél is többnek, a gyerekek 50 százalékának muzulmán neve volt.  

Mindezek alapján elég világosan látszik, hogy Zemmour egy új jobboldali erőt képviselhet Franciaországban, Marine Le Pen mellett. A sajtó hetek óta azt találgatja, hogy vajon indul-e a jövő évi választásokon, és ha igen, összefog-e Marine Le Pennel vagy sem. Ő maga pedig bölcsen lebegteti ezt a kérdést és megpróbál minél több szimpatizánst leendő szavazóvá tenni. A Le Figaro tegnapelőtt a Harris Interactive közvélemény-kutatóra hivatkozva azt közölte, hogy a jelenleg még párt nélküli Zemmour 11 százalékot kapna a jövő évi választásokon. Ezt még tovább javíthatja legújabb könyvével, amelynek már a címe is sokatmondó: „Franciaország még nem mondta ki az utolsó szót”

Ez pedig már (ha összefogna Marine Le Pennel) elég nagy veszélyt jelenthetne Macron elnökre. A pártja ugyanis jelenleg 23 százalékon áll, míg az RN (Marine Le Pen pártja) 18 százalékon. A 11+18 pedig a globalista francia baloldal számára egy rémálommal lenne egyenlő, és gyökeres változásokat is hozhatna a francia belpolitikában. 

Persze, ezek csak feltételezések. De a normalitásban gondolkodó és az agymosásnak még ellenálló franciák bízhatnak benne. Rólunk nem is beszélve.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató