2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyurcsányék tájékoztatást kérnek Karácsonytól, amiért elengedte Tóth Csabát

Az MSZP-Párbeszéd, LMP miniszterelnök-jelöltje a pénteki vitán arról beszélt, már nem támogatja Tóth Csaba indulását.



A DK tavasszal írásbeli szerződést kötött Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról. Például Hiller István, vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően – írja a DK közleményében A tegnapi miniszterelnök-jelölti vitán viszont Karácsony Gergely utalást tett Tóth Csaba támogatásának megszüntetésére.

A párt közleményében azt írja: a DK szavatartó politikai közösség és megbízható szövetséges, egyoldalúan szerződést nem szokásunk felmondani. Amennyiben Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, a DK eleget tesz ennek a kérésnek.

Azzal folytatják: Tóth Csaba eredetileg is Karácsony Gergely és az MSZP jelöltje volt Zuglóban, nem a DK-é - ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a részükről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is.

Várják Karácsony Gergely tájékoztatását – zárul a közlemény.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató