2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Videó: fényes nappal késsel támadtak egy férfire Újpesten

A feltételezett elkövetőt azóta már elfogták a rendőrök.

Az újpesti rendőrök befejezték annak a férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint először megverte, pár hónappal később pedig késsel tört az életére egy haragosának - közölte a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett és emberölés bűntett kísérlete miatt folytatott eljárást egy budapesti férfival szemben, aki 2019 decemberében, majd 2020 júliusában is megtámadta egy ismerősét az újpesti piacnál:

A rendelkezésre álló adatok szerint a 28 éves K. Sándor 2019. december 3-án délelőtt a IV. kerületi vásárcsarnoknál többször megütötte és megrúgta ismerősét, ezzel súlyos sérüléseket okozva neki. A bántalmazó ezt követően elmenekült, a rendőrök azonban 2019. december 10-én elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az eset miatt.

K. Sándor akkor úgy nyilatkozott, hogy a bántalmazott férfit okolja minden problémájáért, aki egyébként is folyamatosan tiszteletlenül és lekezelően viselkedett vele. 

 K. Sándort a sérelmei nem hagyták nyugodni, 2020. július 14-én délelőtt újfent rátámadt ismerősére a piacnál. Akkor már egy kést is használt az elkövetéshez, több helyen szúrt és vágott sérüléseket okozva a másik férfinak. A késelőt a rendőrök még aznap elfogták. A bántalmazó férfi elmondta, hogy úgy érzi, haragosa miatt siklott ki az élete, így azt sem bánta volna, ha ismerőse belehal a bántalmazásba.

A sértett elmondta, hogy a támadójával semmilyen kapcsolatban nem állt. 

A nyomozók az emberölés bűntett kísérlete miatt folytatott eljárásban K. Sándort őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. A férfi 2021. január óta bűnügyi felügyeletben várta az eljárás végét. A IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató