2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

CDU kancellárjelöltje békejobbot nyújtana Magyarországnak és Lengyelországnak

Armin Laschet a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) kancellárjelöltje szerint mindent meg kell tenni az Európai Unió egyben tartásáért, ezért kiegyezést sürget Magyarországgal és Lengyelországgal.

Angela merkel lehetséges jelöltje szerint bár vannak viták országaink körében az EU nem tartható egyben Közép-Kelet Európa, a balti államok és Magyarország nélkül.
A mostani instabil világban az Európai Unió fontosabb, mint valaha, ezért mindent meg kell tenni az egysége megőrzése érdekében – jelentette ki Armin Laschet a Kereszténydemokrata Unió (CDU) utolsó kampányrendezvényén Aachenben, írja a Portfólió.

A párt kancellárjelöltje egyben hozzátette, viták vannak a jogállamiságról az Európai Unióban, de nem fogjuk tudni összetartani Európát Lengyelország, Közép-Kelet Európa, a balti államok és Magyarország nélkül. Éppen ezért úgy véli, békejobbot kell nyújtani Lengyelországnak és Magyarországnak. Szombaton sor került a Kereszténydemokrata Unió (CDU) utolsó kampányrendezvényére, amelyen Angela Merkel után természetesen a párt kancellárjelöltje, Armin Laschet is felszólalt.

Armin Laschet beszédében kiemelte azt is, hogy a mostani instabil világban az Európai Unió fontosabb, mint valaha, ezért mindent meg kell tenni az egysége megőrzése érdekében. Ehhez hozzátartozik az is, hogy békejobbot nyújtanak Lengyelországnak és Magyarországnak is, amelyek súlyos jogállamisági vitákba keveredtek Brüsszellel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató