2021. október 26. - Dömötör
EUR : 364.46
USD : 312.84
Időjárás ikon12°

Gyakorlatilag betiltották a Szcientológia Egyház tevékenységét Oroszországban

Gyakorlatilag betiltották a Szcientológia Egyház tevékenységét Oroszországban

Az orosz főügyészség nemkívánatosnak nyilvánította a „World Institute of Scientology Enterprises”, vagyis a Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Intézete (WISE), valamint a „Spirituális Technológia Egyháza” tevékenységét Oroszországban – közölte pénteken a hivatal sajtószolgálata. A RIA Novosztyi a főügyészséget idézve azt írja:

a szervezetek munkája „veszélyt jelent az Orosz Föderáció biztonságára”

Az Oroszországban nemkívánatosnak elismert két szervezet több milliárd rubelt vitt ki Oroszországból 2012 és 2020 között – közölte a RIA Novosztyival pénteken a bűnüldöző és ellenőrző hatóságok egyik forrása.

A források szerint a két szervezet nem ritkán szélsőséges tevékenységet folytat, elfedve valós jogi státuszát. A „lelkiismereti és vallási egyesületek szabadságáról” szóló szövetségi törvényben meghatározott eljárást megkerülve működnek Oroszországban, „jelentős károkat okozva az állampolgároknak” – olvasható a hírportálon, amelynek forrásai szerint a tevékenység mögött olyan a pénzmozgások történtek, amelyek egyes cégeken keresztül külföldre kerültek.

A „nemkívánatosnak” nyilvánított szervezeteknek – a törvények szerint – fel kell számolniuk működésüket Oroszországban, az ezzel szembehelyezkedő működtetők és tagok börtönbüntetéssel is sújthatók.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató