2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat harca a kettős mércével - Videó

Az Ügy mostani riportja öt történetet mutat be: mindegyik főszereplő vagy elszenvedője, vagy aktív közreműködője volt valamilyen nézet- vagy véleményütközésnek, amely büntetőeljárással végződött. Ez az öt eset jól mutatja, hogy a jog mérlege mintha nem egyformán mérné a jobb- és baloldali embereket… Az ügyekben közös, hogy a törvényességért és az egyenlő bánásmódért a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, illetve annak ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd harcol a hatóságok és bíróságok előtt.

A napjainkra totálisan elmérgesedett közbeszéd, a közösségi médiában való egymásnak feszülés azt eredményezi, hogy a politikai nézetkülönbségbe ütköző emberek egyre erőteljesebben adnak hangot véleményüknek. Egyre gyakrabban hallunk testi kontaktusba, dulakodásba torkolló vitákról – amelyeket történjenek bármely politikai oldal részéről vagy hatására természetesen elfogadhatatlannak tartunk. Ami viszont abszolút nincs rendben, ha kettős mércével mérik a szólásszabadságot és szabad véleménynyilvánítást. Ha az egyik oldalnak mindent lehet, minden a szólásszabadság része, a másik meg mindenért a bíróságon találja magát…

Bede Zsolt megmondóembert, a Vadhajtások főszerkesztőjét senkinek sem kell bemutatni. A baloldaliak, illetve a magukból totálisan kifordult jobbikosok elleni véleményének minden adandó alkalommal igyekszik hangot adni, ami olykor tettek kísérnek. Nem célunk és feladatunk, hogy megítéljük Bede Zsolt egy-egy akcióját. Ami azonban nem lehet kérdés, hogy rá is ugyanazok a törvények vonatkoznak, mint ellenfeleire, vitapartnereire, valamiért mégis mindig őrá mutogatnak, őt vonják büntetőeljárás alá, ültetik a vádlottak padjára.

A 2019. október 23-i rendezvényen történt, a Zeneakadémiánál, hogy zártkörű rendezvényen, Orbán Viktor beszéde alatt DK-s provokátorok jelentek meg, akik táblákra írt üzenetekkel szidalmaztak és zavarták meg a megemlékezést. Ha hasonló Gyurcsány Ferenc beszéde alatt – nem megemlékezésen, akár csak egy utcafórumon – történik, biztonságiak vezetik el az illetékeseket, majd a rendőrség jól meg is bírságolja őket, ahogy az például Pápán vagy Szombathelyen történt. Pápán a Gyurcsánynak táblákon üzenőket például 50 ezer forintra bírságolták.

A miniszterelnököt szidalmazó, október 23-i megemlékezést megzavarókat Bede Zsolt vonta kérdőre ebben a fene nagy diktatúrában, nem pedig biztonságiak vagy rendőrök terelték el őket a helyszínről. Bede valóban durván kiosztotta őket és a tábláikat is elvette, de állítása szerint – és ezt videofelvétel is igazolni látszik – nem ütött meg senkit. Az egyik DK-s mégis zúzódásokról lenget látleletet, Bedét pedig bíróság elé állították. Az ügy pikantériája, hogy a DK-s hölgyet Czeglédy irodája képviseli. Czeglédy még azután is megjelent egyszer vele a bíróságon – még ha csak a folyosón is –, miután már kamarai tagságát felfüggesztették.

VARGA GERGŐ DK-S KÉPVISELŐ EGY IDŐS BÁCSIT PROVOKÁLT

A második történet főszereplője egy 83 éves mérnök, aki a DK egyik önkormányzati képviselőjével, egy jól ismert provokátorral akadt össze. Engedélye nélkül akarta fotózni a telefonjával az idős urat, aki neki nem tetsző véleményének adott hangot. Mindezt erőszakosan, a tiltakozást figyelmen kívül hagyva. Elmondása szerint csak viccből, amikor a bácsi az üres vászonszatyrát felé lendítette, azonnal rendőrt hívtak.

A TÚRÁZÓKAT TÁBLÁKKAL ÜTŐ ANTIFÁK KÖZMUNKÁVAL MEGÚSZHATJÁK

Egy fiatal felvidéki lány, Annamária barátaival csak egy izgalmas éjszakai túrán szeretett volna részt venni két éve. A kitörés-napi túrát azonban a baloldal és a ballib sajtó fasiszta rendezvénynek bélyegezte. A túrázókra antifasiszták támadtak. Két fiút durvábban megverhettek, de Annamária is táblákkal kapott a fejére. A dühöngő antifák egész olcsón megúszták: nem bántalmazással elkövetett gyűlölet-bűncselekmény (közösség tagja elleni erőszak minősített esete), hanem csak csoportosan elkövetett garázdaság miatt vádoltak meg hármat közülük. Szerény mértékű közérdekű munka büntetést kaptak.

AKI ÜDÍTŐVEL LOCSOLT LE EGY SZOCI PULTOT, BÍRÓSÁG ELŐTT ÁLL – AZ MSZP-POLITIKUST, AKI A HÁTÁRA UGROTT, ELŐ SEM VETTÉK

Egy fővárosi középkorú férfi az MSZP egyik aláíró standját locsolta le üdítővel, ami nyilván nem helyes, ugyanakkor, ami az ügyből kerekedett, az megint csak felveti a kettős mérce alkalmazásának lehetőségét. Közeli hozzátartozója mesélte el a történetét – azt kérte, arcát ne mutassuk.

MÁR A MEG NEM VALÓSULT, CSAK PLAKÁTON FELTÜNTETETT LMBTQ-ZÁSZLÓÉGETÉS SZÁNDÉKA IS LEHET KÖZÖSSÉG TAGJA ELLENI ERŐSZAK

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak, illetve társvezetőjének, Barcsa-Turner Gábornak egy plakát a bűne, amelyen programelemként tüntették fel vörös, uniós és LMBTQ-zászlók égetését. A zászlóégetés valójában meg sem történt! Barcsa-Turner Gábor, a 2019. október 23-i rendezvény szervezője ellen most mégis vádemelést kezdeményez a rendőrség közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt. Mellesleg az ügyben a Soros-támogatott Háttér Társaság jegyezte a feljelentést. Ez már csak azért is pikáns, mert a korábban a Háttér Társaság (együtt a TASZ-szal, Magyar Helsinki Bizottsággal és az Amnesty International liberális jogvédő szervezetekkel együtt) készített ajánlást arról, mit kellene gyűlöletbeszédnek tekinteni a törvény előtt – munkaanyagukat be is építették gyakorlatukba, alkalmazzák is a nyomozó hatóságok és a bíróságok. Hogy miként, annak is éppen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom járt utána – de erről majd máskor, bővebben, egy külön riportban mesélünk.

Forrás: PestiTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató