2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Visszalép a zuglói előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba

Visszalép az előválasztási indulástól az MSZP-s Tóth Csaba – jelentette be ő maga a „Mi történt?” címmel meghirdetett sajtótájékoztatóján.

Tóth felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni és támogatói is kihátráltak mögüle. Karácsony Gergelyt többször is a volt miniszterelnök-jelöltemnek nevezte. Elmondta azt is, hogy a kampány előtt azzal fenyegették meg, hogy

ha nem száll ki a politikából, akkor megölik.

Tóth visszalépése mögött nem csupán Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP közös miniszterelnök-jelöltjének, majd több, korábban mögötte álló párt támogatásának megvonása áll, hanem az is, hogy az előválasztási részvételi, valamint a lebonyolító pártok által ismert adatok fényében Hadházy Ákos, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által támogatott jelölt áll nyerésre a Budapest 8. választókerületében, ahol – szintén nem hivatalos - országosan a legmagasabb arányú a részvétel másfél nappal az urnazárás előtt.

Tóth Csaba Facebook-oldaláról a bejelentés előtt eltűnt a politikus profilképe és az a borítókép, amelyen Karácsony Gergellyel közösen szerepel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató