2021. október 21. - Orsolya
EUR : 362.88
USD : 312.1
Időjárás ikon17°12°

DK-ügy: az előválasztási bizottság elutasította az offshore-gyanút tartalmazó beadványt

Korábban Ráczné Földi Judit székesfehérvári DK-s jelölt ellen Tóth Bertalan (MSZP) és Karácsony Gergely főpolgármester fogalmazott meg offshore-vádakat.

Az ellenzéki előválasztást felügyelő Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) 2021. szeptember 27-én elutasította a Tóth Bertalan (MSZP) által írt etikai beadványt Ráczné Földi Judit (DK) offshore-érintettségéről.

Mint a DK közleményében írja: a Földi Judit által a bizottságnak benyújtott, közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa.

A hat párt egy-egy delegáltjából álló bizottságból két tag, az eredeti beadvány benyújtók – Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjának képviselői – támogatták a DK-s képviselőjelölt elmarasztalását, a többiek azonban nem.

A DK szerint

„bocsánatkéréssel tartoznak mindazok, akik a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték. Különösen vonatkozik ez a hamis vádakat visszatérően nagy nyilvánosság előtt megfogalmazó Karácsony Gergelyre és Tóth Bertalanra.”

 

A jobboldali sajtó részletesen tárta fel az ügyet, bizonyítékokkal bemutatva azt, de ez mint látjuk, senkit sem érdekel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató