2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Márki-Zay bejelentette: csak akkor lép vissza Karácsony javára, ha azonnal bevezeti az eurót

Őt magát is meglepte, hogy ilyen eredeményt ért el, és még nem egyeztetett Karácsony Gergellyel, de az biztos, hogy csak akkor tartja elképzelhetőnek a visszalépését, ha megegyeznek három kérdésben - mondta Márky-Zay Péter a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában.



Márki-Zay Péter szerint az ellenzék számára az a legfontosabb, hogy egy olyan konszenzusos jelöltet találjanak, aki képes Orbán Viktor leváltani. Egy újabb szavazást, lehet, hogy ő nyerne meg, mert a Jobbik szavazói szerinte őt támogatnák. De realista, tudja, hogy a győztes, Orbán Viktort legyőzni képes jelöltet kell megtalálni.

Egyetért Karácsony Gergellyel, hogy Dobrev Klára, a DK jelöltje a legkevésbé képes az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül legyőzni Orbánt. A második fordulóban ezért együttműködésre van szükség. „Az én lelkiismeretem nem száradhat, hogy Orbán maradjon a miniszterelnök” – hangsúlyozta Márki-Zay, aki szerint azt is figyelembe kell venni az eredmények értékelésénél, hogy a Fidesz Karácsonyt támadta, Dobrevet nem. Úgy tűnik számára, a DK-jelöltje nagyon jó jelölt lenne a Fidesz számára. A DK mozgósításban, adatbázis építésben megnyerte a választást, a legszorgalmasabb kampányt vitték. De a DK nagyon elkötelezett, de szűk tábora nem elégséges az Orbán Viktor elleni küzdelemhez.

Arra a kérdésre, hogy visszalépne-e Karácsony Gergely javára, a politikus azt válaszolta: erről tárgyalni fog a főpolgármesterrel. Nem mellesleg abban biztos: ahhoz, hogy az őt támogató szavazók Karácsonyra átszavazzanak, a főpolgármesternek több dologban is határozottabb politikát kell vállalnia. Ezek egyebek mellett az euró bevezetése, a keményebb és határozottabb elszámoltatás ígérete, valamint az Alaptörvény akár feles többséggel való lebontása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató