2021. november 30. - Andor, András
EUR : 368.63
USD : 326.63
Időjárás ikon

Trump szerint egyedül Joe Biden a felelős a katasztrofális afganisztáni kivonulásért

Ami a közelmúltban történt, az a történelem egyik legbutább katonai lépése volt – mondta Donald Trump volt amerikai elnök.

Ezt a kivonulást egy gyermeki agy találta ki, és csakis kizárólag a Biden-adminisztráció a felelős érte”

– írta Donald Trump a közleményében.

A volt amerikai elnök a Fegyveres Erők Bizottságának meghallgatására reagált, ahol Mark Milley vezérkari elnökkel, Lloyd Austin védelmi miniszterrel és Kenneth McKenzie tábornokkal, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának vezetőjével beszélgetett.

A demokraták Donald Trumpnak a tálibokkal folytatott tárgyalásokon betöltött szerepére összpontosítottak az afganisztáni háború lezárása kapcsán, míg a republikánusok Biden kudarcaira és hazugságára fókuszáltak a kilépés végrehajtásának tekintetében.

A kínosra sikeredett afganisztáni kivonulásnak semmi köze nincs az előző kormányhoz vagy a húsz évvel ezelőtti eseményekhez”

– írta Trump, majd hozzátette: az amerikaiaknak eleve nem kellett volna a Közel-Keleten lenniük.

Trump lehordta Bident, amiért azelőtt hívta vissza a hadsereget Afganisztánból, hogy az amerikai állampolgárokat és a katonai felszereléseket kivitte volna.

A borzalmas kivonulást különösen az okozta, hogy a hadsereget kivezényelték az amerikai állampolgárok előtt, és 85 milliárd dollár értékű, legmagasabb minőségű katonai felszerelést hagytak hátra”

– írta.

A volt elnök a Biden és Milley tábornok által vezetett műveletet „a történelem egyik legbutább katonai lépésének” nevezte.

Trump kedden újabb nyilatkozatot küldött Milley-nek, miután az elismerte, hogy Trump elnökségének részleteit több újságírónak is kiszivárogtatta.

Nem csoda, hogy az afganisztáni kivonulás ekkora katasztrófa volt”

– írta Trump, majd Milleyt „PR-ügynöknek” nevezte.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató