2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Jobbik nem áll be senki mögé a második fordulóban

Nem hiszem, hogy befolyásolni fogjuk a szavazókat azzal, hogy bárki mögé beállnánk - mondta személyes véleményként Nunkovics Tibor Jobbikos képviselő a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában.



A politikus azt mondta: nem rendült meg a bizalom Jakab Péter iránt, és cáfolta, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását tervezik, vagy Jakab Péter lemondását követelnék a Jobbikban az előválasztási eredmények miatt. Nunkovics Tibor szerint Jakab Péternek köszönhető, hogy felhozta a párt népszerűségét 6 százalékról. "Nem hiszem, hogy most azért, mert nem úgy sikerült Péternek az eredménye, mint ahogy nagyon sokan szerettük volna - de az egyéni körzetekben viszont nagyon jól szerepeltünk -, azért pálcát kellene törni a feje felett."-mondta.

Nunkovics Tibor szerint Jakab Péter lemondása az elnökségnek sem jut eszébe. "N​​​​​e bohóckodjunk már ilyenekkel, nem is hallottam ilyen hírt a Jobbikon belül" - mondta.

Szerinte az elnökség dönt majd arról, hogy milyen szerepe lesz a Jobbiknak a második fordulóban, de a személyes véleménye az, hogy nem állnak be egyik jelölt mögé sem. A képviselő hozzátette: összességében elégedettek az előválasztáson elért eredménnyel, és nem csalódottak. Arra a felvetésre, hogy hiba volt-e elengedni a fővárost a Jobbiknak Nunkovics Tibor azt a választ adta, hogy ezt ki fogják értékelni, de szerinte hiba volt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató