2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A korhatár-besorolás megsértése miatt eljárás indul az RTL és a TV2 szolgáltatói ellen

A korhatár-besorolással kapcsolatos rendelkezések megsértése miatt eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL és a TV2 szolgáltatói ellen. A hatóság több bejelentés ügyében is eljárt, többek között lapunk egyik cikkével kapcsolatban is.

A csatornák ellen bejelentés alapján indítottak hatósági ellenőrzést, mivel júliusban és augusztusban túl enyhe korhatár-besorolással adtak közre műsorokat. Előbbin a Házasodna a gazda este nyolc óra után bemutatott epizódját, utóbbin a Csapdába csalva című délelőtt sugárzott műsort a tizenkettes korhatár-besorolás helyett vélhetően tizenhatosnak kellett volna minősíteni.

Hozzátették: bejelentés alapján több más műsort is vizsgált a grémium, esetükben nem indít eljárásokat. A Magyar ATV Fórum című műsorának júniusi adásában nem merült fel szabálysértés, ugyanis a törvény nem tiltja, hogy egy vitaműsor vezetője kifejtse a véleményét, nézeteit. A HírTV-n a Sajtóklubban nem merült fel kirekesztés és az emberi méltóság megsértése sem az afganisztáni helyzetről szóló beszélgetésben. A PestiSracok.hu-n augusztusban megjelent “Nem, nem lesz rózsaszín turul a Szent István-napi ünnepségen” című cikk a médiatanács megítélése szerint szintén nem volt kirekesztő. Bár ebben az esetben a bejelentő a médiaszabályozás hatálya alá nem tartozó kommenteket kifogásolta, a médiatanács magát a cikket is megvizsgálta, amelyben nem talált jogsértő tartalmat.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató