2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kigyulladt egy járványkórház Romániában, kilencen meghaltak

Halálos áldozatokat is követelő tűz pusztított pénteken Romániában a koronavírusos betegeket ápoló konstancai járványkórházban. Kilenc beteg meghalt, a kórházat kiürítették. Az első jelentések szerint a kórház intenzív osztálya gyulladt ki, ahol lélegeztetőgépek működnek.

A konstancai járványkórház udvarán a tűzoltók mobilkórházat állítottak fel, ebben végzik az evakuált betegek szűrését, akiket aztán más kórházakba irányítanak. Az egészségügyi minisztérium szerint a konstancai járványkórházban 113 beteget kezeltek, közülük tízet az intenzíven.


Romániában a járvány negyedik hulláma minden korábbit meghaladó ütemben terjed, az újonnan fertőzöttek száma a héten már többször rekordot döntött, a kórházak túlterheltek, a Covid-kórházak intenzív terápiás részlegei országszerte megteltek.

Az országban az utóbbi évben két hasonló eset is történt. Tavaly novemberben a kelet-romániai Karácsonkő (Piatra Neamt) koronavírusos betegeket ápoló kórházának intenzív osztálya gyulladt ki, akkor tízen haltak meg. Idén januárban a bukaresti Matei Bals járványkórház koronavírus osztályának egyik kórtermében volt tűz, négy b eteg meghalt.

 

(MTI)
 

 
 


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató