2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kuncze: Dobrev és a DK felszántotta az országot

A 168 Óránsk nyilatkozott az SZDSZ-es, magyargyűlölő politikus.

„Meglepőnek tartja-e a részeredményeket az előválasztáson? 


Nem teljesen, van olyan, ahol többet vártam. Például én arra tippeltem, hogy Jakab Péter több szavazatot fog kapni, de azt vártam ugyanakkor, hogy Dobrev Klára magabiztosan nyer. Persze ezek még csak részeredmények. 

Mi történhetett Jakab Péterrel? Márki-Zay Péter szépen lekörözte...


Jakab Péter kampánya elfáradt, én úgy láttam. És ez igaz a két miniszterelnöki vitára is. Másrészt minden valószínűség szerint az ő tábora vidéken és kistelepüléseken nem volt annyira szervezett, feltehetően az online szavazás sem ment könnyen. Ezzel szemben Márki Zay nagyon feljött, ezt már a miniszterelnök-jelölti vitában is észre lehetett venni. Márki-Zay Péter  a civilek és a függetlenek embere, aki nem a pártokkal, hanem ezekkel az emberekkel  szeretne szavazatokat szerezni. Ez működött is az előválasztáson. Én úgy gondolom, hogy azok is rá szavaztak, akiknek elegük van a Fidesz kormányzásból, de nem igazán kötelezték el magukat. Én az ő esetében látom, hogy mi okozta ezt a kicsit meglepetésszerű jó szereplést, de ugyanakkor látom a rá leselkedő veszélyeket, is ha tovább folytatja azt a kommunikációt, hogy elég a pártokból. 

Elemzők szerint Karácsony Gergely volt a legesélyesebb többnyire mégis a második helyen áll jelenleg, mi lehet az oka?


Nyilván sokat fogják elemezni, de felteszem, az szerepet játszik Dobrev és a DK felszántotta az országot. Nagyon sok helyen voltak, sok emberrel találkoztak. Karácsonyék nagyon biztosak voltak a jó szereplésben és, ezért nagyon későn indították el a kampányt, feltehetően ez is szerepet játszik. Továbbá Karácsonyt több helyen támadta a kormány, hozzáteszem Dobrev Klárát is, de rajta nem találtak annyi fogást. Viszont a támadásoknak lehet, hogy mégis volt akkora ereje, hogy befolyásoljanak pár választópolgárt. Ellenben Dobrev Klára végig egyenletes teljesítményt nyújtott a kampányban, végig egy felkészült magabiztos ember képét sugározta.” 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató