2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

A 3,4 %-os FeGyőr nagyon büszke, nem mond le, mert az a "gyávák útja"

Fekete-Győr András momentumos miniszterelnök-jelölt az ellenzéki előválasztás első fordulójában saját pártjánaik jelöltjeit alulmúlva, a szavazatok csupán 3,4 százalékát szerezte meg, utolsó helyen végezve. Felmerült a kérdés, hogy ez a teljesítmény nem kerül-e pártelnökségébe. Fekete-Győr viszont nem érzi úgy, hogy le kéne mondania – írja a 444 a pártelnök egy péntek reggeli sajtóeseményéről. 

A Momentum elnöke kettéválasztotta az előválasztáson nyújtott teljesítményét pártelnöki és miniszterelnök-jelölti teljesítményre. Szerinte utóbbiban közepes teljesítményt nyújtott a párttal együtt, mert 54 jelöltjükből tizenöten tudtak nyerni, öten kifejezetten esélyes körzetben.

Az egyéni győzelmeikkel együtt úgy számolnak, hogy az ellenzéki lista kialakulása alapján a 22-es választáson összesen 15-20 embert tudnak majd bejuttatni a parlamentbe, amivel közepes nagyságú frakciót tudnának felállítani.

Különösen büszke volt arra, hogy a párt jelöltjei több olyan inkumbens ellenzéki képviselőt is legyőztek az előválasztáson, akik az ellenzék előző generációjához tartoznak, mint például Tóth Csabát vagy Molnár Gyulát, szerinte ugyanis ez azt bizonyítja, hogy a Momentum elkezdte az ellenzék megújítását.

A miniszterelnök-jelölti teljesítményét azonban Fekete-Győr nagyon negatívan ítélte meg, azt mondta, győzelemre ugyan nem számítottak, de korábban voltak még olyan reményeik is, hogy esetleg be tud jutni majd a második fordulóba. Szerinte az emberek a tapasztalatra és a kormányzóképességre vagy legalább ennek látszatára szavaztak, ezért szavazott szét a párt tábora Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter között, de ezt a pártelnök érthetőnek nevezte.

Mentségéül hozta fel, hogy más jelöltekkel szemben alatta nem volt városházi vagy európai parlamenti pozíció, ezt a pódiumot nekik kellett volna megácsolniuk a kampányban, de ez nem sikerült. A miniszterelnök-jelölti vitákon ugyan jól teljesített a belső elemzéseik szerint, de ez már nem számított, az emberek addigra már elhatározták, kire szavaznak majd.

LEMONDANI VISZONT NEM FOG, MERT AZ SZERINTE A GYÁVÁK ÚTJA, NEM HAGYJA MAGÁRA A KÖZÖSSÉGÉT, FEL FOG ÁLLNI EBBŐL A SZEMÉLYES KUDARCBÓL. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató