2021. október 21. - Orsolya
EUR : 362.88
USD : 312.1
Időjárás ikon17°12°

Jakab verőlegényei ellen megindult a rendőrségi eljárás (videó)

Jakab Péter fojtogató testőre és sofőrje ellen testi sértés miatt hivatalosan is megindult a rendőrségi eljárás. Ugyanakkor az áldozat, a kutyát sétáltató férfi ellen indított szabálysértési ügyet felfüggesztették. Öt tanú állítja egybehangzóan, hogy Jakab verőlegényei kezdték a provokációt, és a pártelnök sofőrje ütött először. A rendőrségen mindkettőjük, a testőr és Gulicska Mihály ellen is testi sértés és garázdaság miatt indult eljárás.

Kiderült, Jakab két verőlegénye is bántalmazta fizikailag azt a kutyasétáltató férfit, akire a Jobbik hajdúhadházi rendezvényén támadtak rá. Mint arról mi is beszámoltunk, Jakab Péter testőre fojtófogással vitte le a földre a kezében pórázt tartó férfit, most azonban arra is fény derült aRipost által meghallgatott tanúknak köszönhetően, hogy Jakab sofőrje, a párttól több mint negyvenmillió forintot bezsebelő Gulicska Mihály volt az aki először ütött.

A rendőrségen mindkettőjük, a testőr, és Gulicska Mihály ellen is testi sértés és garázdaság miatt indult eljárás. A rendőrség egy további férfit keres még, róla öt tanú állítja, hogy életveszélyesen megfenyegette a kutyasétáltatót, azt mondta neki, hogy később megtalálják és elkapják. Információk szerint ő is Jakab Péter egyik biztonsági embere, aki a fojtogató testőrrel együtt, egy autóval járt Jakab rendezvényeire és ma is árnyékként követi a Jobbik bukott pártelnökét.

A jövő héten a rendőrség szakértőt is kirendel az ügyben, ő a testi sértés súlyosságát fogja vizsgálni és azt, hogy a fojtogatás után maradt-e maradandó károsodás. A testi sértés büntetési tétele, attól függően, hogy az okozott sérülés 8 napon belül vagy 8 napon túl gyógyul, 2 és 3 év közötti szabadságvesztéssel sújtható. Amennyiben azonban a testi sértés életveszélyt vagy halált okoz, már 2-8 év a büntetési tétel. Jakab Péteréknek mindössze három tanújuk van, ketten közülük azonban érintettek is az ügyben, hiszen őellenük is eljárás indult.

 

 

(Ripost - Pestisrácok.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató