2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Márki-Zay munkatársa volt korábban az a férfi, aki lezúzott egy luxus BMW-t tele készpénzzel az M3-as autópályán

Márki-Zay Péter elismerte a Mediaworks Hírcentrumának, hogy ismeri azt a férfit, aki a múlt héten az M3-as autópályán balesetet szenvedett luxus kupé BMW-t vezette, az illető Barta László. Sőt azt követően is találkoztak és beszéltek telefonon, miután 2019-ben Barta otthagyta a Mindenki Magyarországa Mozgalom operatív vezetését.



Egy ózdi volt jobbikos önkormányzati képviselő, Fidrus Péter a Facebookon hozott nyilvánosságra egy privát levelezést, amiben azt kifogásolja, hogy a balesetet szenvedett autó vezetője, Barta László romákat szállított Ózdra annak érdekében, hogy befolyásolja a szavazást.

Fidrus a Mediaworks Hírcentrumának arról beszélt, hogy választási csalás történt, ami a Jobbikhoz köthető, azon belül is a karlendítésével a figyelem középpontjába kerülő Farkas Péter Barnabáshoz, Ózd alpolgármesteréhez. Mint ismeretes, az M3-as autópályán balesetet szenvedő luxus kupé BMW-ből előválasztási szavazólapok kerültek elő és tizennyolcmillió forint.

Azt, hogy az autóban miért volt nagy összegű készpénz és szavazólapok, a mai napig nem tudni.
A gyanús ügy szálai pedig úgy tűnik, a Jobbikhoz, Márki-Zay Péterhez és Ózdhoz vezetnek.

 

Mint ismert, a botrányos ózdi előválasztás koordinátora volt az a férfi, aki október 22-én a luxus BMW-jével súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében. A járműben több köteg "előválasztási" szavazólap és nagy mennyiségű készpénz is volt.

Az autót vezető Barta László Hódmezővásárhely polgármesterének a pártjában, az MMM-ben politizál, de Ózdon az volt a feladata, hogy az antiszemita botrányba keveredett Farkas Péter Barnabásnak, a település jelenlegi alpolgármesterének az előválasztási kampányát segítse, ami végül sikertelenül zárult, mivel Farkas kikapott az ellenfelétől a baloldal házi versenyén.

Forrás: Bennfentes.net

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató