2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A brit sajtó most cseh gyerekeket illet rasszizmus vádjával

A cseh Sparta Praha és skót Rangers meccsén csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában 11 ezer gyermek vett részt.

A cseh Sparta Praha 1–0-ra legyőzte a skót Rangerst csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában. Egy korábbi UEFA-büntetés miatt nem lehettek drukkerek a prágai Generali Arénában, de közel 11 ezer, 14 év alatti gyermeket végül beengedtek a stadionba – írta meg a Nemzeti Sport. 

A mérkőzést követően a brit sajtó abszurd rasszizmusváddal illette a gyermekeket, akik – a leírások szerint – az egész meccsen fütyülték Glen Kamarát, a glasgow-iak játékosát.

A Sparta Praha pénteken közleményben reagált a gyerekek ellen irányuló rasszizmusvádakra.

„Teljességgel hihetetlen, hogy egy ilyen mérkőzést követően az ártatlan gyermekek elleni támadásokkal, rasszizmus megalapozatlan vádjával kell szembenéznünk. Fiatal szurkolóinkat rengeteg sértés érte a közösségi médiában, ez elfogadhatatlan és nevetséges. Helytelenül írják le a rajongóink viselkedését, még a hatéves gyermekeket is rasszizmussal vádolják, akiknek fogalmuk sincsen a fogalomról, ez szemtelenség” – olvasható a prágai csapat hivatalos oldalán.

„A klub igazgatósága, a játékosok és edzők nevében szeretnénk köszönetet mondani a gyerekeknek, akik csodálatos és egyedi hangulatot teremtettek. Ez a mérkőzés bekerül a klubtörténelembe, de pozitív értelemben” – zárult a Sparta Praha közleménye.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató