2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A német AfD politikusainak meggyilkolására szólította fel híveit az Antifa

Politikai leszámolásra szólította fel tagjait az Antifa. A szélsőbaloldali csoport a német jobboldali párt, az AfD ötvenhárom politikusának címét tette közzé az interneten “öljétek meg a disznókat” felszólítással.

A Német Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal (BKA) megerősítette, hogy léteznek azok a bejegyzések, amelyek az Indymedia nevű szélsőbaloldali internetes platformon jelentek meg, amelyen már korábban is megjelentek olyan tartalmak, melyek felhívást intéztek az AfD elleni erőszakra és egyéb szélsőbaloldali támadásokra – tudta meg a 888.hu. A BKA megerősítette a német Focus magazinnak, hogy szeptember 13 -án több bejegyzés is készült az erőszakra való buzdításra, többek között az egyik úgy szólt, hogy:

Let’s kill the AfD pigs with explosives! (Öljük le az AfD sertéseket robbanószerrel!)

A Breitbart London is tudta bizonyítani azt, hogy ezek a bejegyzések megvalósultak, azonban időközben a cikkeket vagy törölték, vagy áthelyezték, mivel amikor megnyitnánk az oldalt, már azt a hibaüzenetet írja ki, hogy “hozzáférés megtagadva”. Az AfD politikusok meggyilkolására vonatkozó felhívást egy röpirattal is elláttak, amely mind a 53 megcélozott politikus lakcímét tartalmazta, köztük Björn Höcke türingiai tartományi parlamenti képviselőnek és Bernd Baumann, az AfD parlamenti képviselőcsoport ügyvezető igazgatójának személyes adatai is.

Eljött a kemény fellépés ideje. Höcke azok közé az emberek közé tartozik, akiket meg kell ölni

– hangzott el az Indymedia egyik erőszakos felhívása.

Állítólag két bűnügyi rendőrség vizsgálja a politikusokkal szemben elkövetett halálos fenyegetéseket, a gyanúsítottak pedig Antifa fegyveresek. Az AfD politikusok meggyilkolására már 2019-ben is intéztek egy felhívást, amikor az Indymedia-n közzétettek egy “gyilkossági útmutatót”, amely részletes utasításokat adott a jobboldali párt egyik tagjának megölésére. Ez az útmutató olyan dátumokat tartalmazott, ahol az adott személy a nyilvánosságban megjelenik, valamint egy térkép is volt hozzá csatolva, melyen olyan helyszínek voltak megjelölve, ahova a merénylet után azonnal el tud menekülni.

 

Forrás: 888.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató