2021. október 23. - Gyöngyi
EUR : 363.24
USD : 312.01
Időjárás ikon13°

Szabadka lovasa nyerte a 14. Nemzeti Vágtát

Szabó Nikolett, Szabadka lovasa Pipacs nevű lován nyerte a 14. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén.

Szabó Nikolett Heves, Farkaslaka, Kerekegyháza és Abony lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán. A 2021 leggyorsabb lovasa címet elnyerő szabadkai versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Pipacs hátára győzelmi takarót terítettek.

A döntőben másodikként befutó Nagy Arnold, Heves lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Tamás Csaba, Farkaslaka versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Heves és Abony lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza.

A KISHUSZÁR VÁGTÁN HAJDU FANNI, OROSHÁZA LOVASA ARATOTT GYŐZELMET NÁRCISZ NEVŰ PÓNILOVÁN, A DÖNTŐBEN ÉRSEKHALMA, CSÖRÖG, KISHEGYES ÉS SARKAD LOVASÁT UTASÍTOTTA MAGA MÖGÉ.

Délután megrendezték a nemzetközi futam döntőjét is, amelynek győztese Csehország lovasa, Lukas Vladyka lett. Másodikként India, harmadikként Ausztria lovasa ért a célba. Negyedik, ötödik és hatodik helyen Olaszország, Mongólia és Suriname versenyzője végzett.

 

Budapest, 2021. október 3. A későbbi győztes Hajdu Fanni, a későbbi harmadik helyezett Friebert Bernadett és a későbbi második helyezett Erdei Anna Dorka (b-j) a Kishuszár Vágta döntőjében a 14. Nemzeti Vágtán a Hősök terén 2021. október 3-án. MTI/Kovács TamásFORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

A nemzetközi futamon a döntőbe jutottakon kívül Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Románia és az Egyesült Királyság lovasa versenyzett. Magyarországot Paizs Gábor képviselte. A lovasok nem saját, hanem a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokról kölcsönkapott, sorsolással kiválasztott shagya-arab őshonos magyar fajtájú lovakkal indultak a versenyen.

A JÓTÉKONYSÁGI SZTÁRFUTAMON SZÉCHENYI KRISZTIÁN, KRAJNIK-BALOGH GÁBOR, BÁCS PÉTER, SIPOS IMRE ÉS NAGY ERVIN PATTANT NYEREGBE, A GYŐZTES VÉGÜL BÁCS PÉTER SZÍNÉSZ LETT.

A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 60 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokban.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató