2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Megrongálták George Floyd szobrát

George Floyd szobrát - amelyet a "Seeinjustice" művészeti kiállítás részeként avattak fel Breonna Tyler és John Lewis kongresszusi képviselő mellszobraival együtt -festékkel rongálták meg.

A vandalizmust a rendőrség szerint egy gördeszkás férfi követte el az Union Square-nél,

"Hallottam a vandalizmusról szóló híreket. Nagyon büszke voltam, hogy megtudtam, hogy elfogták a tettest. Tényleg támogattak minket, vigyáztak a szoborra, vigyáztak a bátyám szellemére" - mondta George Floyd testvére, Terrence. "Megpróbáltok megállítani minket, de nem tudtok megállítani minket. És mi továbbra is folytatjuk, szeretettel." - tette hozzá.

Floyd szobra egyike volt annak a három "kiemelkedő" fekete alaknak, amelyeket a múlt hét végén avattak fel a Union Square-en. Az ő képmása John Lewis néhai kongresszusi képviselő és Breonna Taylor szobrai mellett áll.

A szobrokat faragó férfi szerint munkája arra kívánja ösztönözni az embereket, hogy őszintén gondolkodjanak el a színesbőrűek, az igazságtalanságot megtapasztalók és a méltányosságért és igazságosságért küzdők tapasztalatain.

"A művészet környezetet teremt a civil diskurzushoz. Beszélhetünk a különbözőségeinkről, és talán még meg is érthetjük egymás nézőpontját" - mondta Chris Carnabuci művész a leleplezésen.

A "SEEINJUSTICE" című kiállítás egy hónapig lesz látható a téren, és célja, hogy "felhívja a figyelmet a rasszizmusra".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató