2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Nem helyezi hatályon kívül Kövér László Szabó Tímea közel tízmilliós büntetését

A házelnök benyújtotta a büntetésről szóló határozati javaslatát, amelyre azért volt szükség, mert Szabó Tímea a Mentelmi bizottságtól, majd az Országgyűléstől kérte büntetése hatályon kívül helyezését.

Szabó azért kapott büntetést, mert az Országgyűlés június 15-i ülésnapján a napirend előtti felszólalására reagáló Dömötör Csaba parlamenti államtitkár hozzászólása közben kiterített egy molinót, amelyen vörös körben a ,,FIDESZ” felirat, fölötte a Kínai Népköztársaság zászlajában található csillagok szerepeltek.

A fideszes házelnök ezért június 30-án Szabó Tímea tiszteletdíját négyhavi összeggel, 9 686 400 forinttal csökkentette, és ezt a javaslat alapján továbbra is jogosnak tartja.

Szerinte Szabó Tímea visszaeső, hiszen vele szemben az Országgyűlés jelenlegi ciklusában nem először kell szankciót alkalmazni a házszabályi rendelkezéseket sértő cselekménye miatt.

A Mentelmi bizottság ülésén Szabó Tímea a szankciót önkényesnek, jogszerűtlennek, megalapozatlannak nevezte, ahogy a mértékét is, de kérelmét – 3 igen, 3 nem szavazattal – elutasították, ezért kérte szeptember 27-én a házelnöki döntés hatályon kívül helyezését már az Országgyűléstől – írja a 24.hu.

Kövér László emlékeztetett: a határozati javaslatáról az Országgyűlés vita nélkül dönt, hatályában fenntarthatja vagy hatályon kívül helyezheti döntését. Ha megerősíti, akkor Szabó Tímea tiszteletdíja az általa megállapított mértékben csökken.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató