2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Az ózdi "integetős" jobbikos azt állítja, részeg volt, mikor kart lendített

Farkas Péter Barnabás ózdi alpolgármester először még aljas rágalomról beszélt a karlendítés kapcsán, most már azt mondja, illuminált állapotban volt.

Farkas Péter Barnabás közösségi oldalára posztolt egy nyilatkozatot a karlendítés kapcsán. Ebben arról ír, „soha nem voltam holokauszt tagadó, soha nem voltam egyetlen szélsőséges, rasszista szervezetnek tagja,

eszméik mindig is távol álltak tőlem, akik személyesen ismernek, ezt tudják is rólam.”

Őszintén bánom, és sajnálom, ami történt, ma már nem tenném meg. Megkövetek minden közösséget, akit megsértettem, és tiszteletemet személyesen is le fogom róni előttük és a háború gyalázatos népirtásának szomorú emléke előtt!” 

Integetés, rágalom, ittas állapot

Farkas Péter Barnabás az első fotó nyilvánosságra kerülésekor még egészen más magyarázatot adott. Akkor még azt mondta, 

A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni”.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az első fénykép nyilvánosságra kerülése után a Jobbik mellett a DK is kitartott Farkas mellett. Dobrev Klára akkor azt nyilatkozta, ő elhiszi, hogy Farkas Péter Barnabás nem kart lendít, hanem csak integet, majd hozzátette: „minden jelölt aláírt egy értéknyilatkozatot, ígéretet téve, hogy onnantól kezdve annak szellemében politizál”. 

Az ózdi alpolgármesterről hétfőn került ki egy újabb fotó, amelyen már egyértelműnek tűnik, hogy a jobbikos politikus nem integet. Facebookos nyilatkozatában ezért Farkas Péter Barnabás már arról ír: illuminált állapotban volt akkor, amikor a kép készült. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató