2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Donáth Anna hadat üzent Lukasenkának

Még mindig a neonáci Prataszevics bebörtönzésén lovagol a momentumos hazaáruló, szerinte az Európai Uniónak többet kell tennie, hogy Európa utolsó diktatúrája felszabaduljon...

Prataszevicsről EBBEN A CIKKÜNKBEN ÍRTUNK!

 

Ezt írja a közösségi oldalon Donáth:

„A mai nap ismét téma lesz a belarusz helyzet az Európai Parlamentben. Nem felejthetjük el és nem bocsáthatjuk meg, hogy milyen kegyetlenül lépett fel Aljakszandr Lukasenka a békésen tüntető tömeggel szemben, hogyan tűnnek el a mai napig fiatalok, újságírók, civil szervezeti és ellenzéki vezetők. Sokukat bebörtönöztek, egyeseket kritikus állapotban kórházakba küldtek, másokat meg szó szerint halálra vertek a rendszer pribékjei.

Az álláspontom egyértelmű a kérdésben: Lukasenka nem legitim vezetője a belarusz népnek. Egy ilyen emberrel nincs mit tárgyalnia Európának, főleg azok után, hogy az állami terrorizmustól sem riad már vissza. Eltérített egy európai Ryanair gépet azért, hogy elrabolhassa az azon utazó belarusz Raman Prataszevics újságírót és aktivistát.

Ezért az európai államoknak igenis el kell gondolkodniuk azon, hogy egy ilyen terrorista állammal fenn kívánják-e tartani a diplomáciai kapcsolatot. Véleményem szerint nem szabad, és minden európai nagykövetet vissza kell hívni, valamint a belarusz vezetők beutazását is korlátozni kell.

Az Európai Uniónak többet kell tennie az eddigieknél azért, hogy Európa utolsó diktatúrája felszabaduljon. Ne feledjük, Minszk közelebb van hozzánk, mint Brüsszel. Nem hagyhatjuk, hogy Európában bárkit politikai okokból bebörtönözhessenek, eltüntethessenek, elrabolhassanak vagy kivégezhessenek.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató