2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Egy közönséges csalót alkalmazott Pikó önkormányzata

Egy idős személyt próbált kiforgatni a vagyonából K. F. még 2018-ban, amikor a Baranya megyei Beremend jegyzőjeként dolgozott – írta meg a Hír8.

A csalót, aki korábban a Baranya megyei Beremend jegytzője volt, 2018-ban azzal kereste meg egy idős lakos, hogy halála esetén az önkormányzatra hagyná minden vagyonát. Ez házát, illetve 5 millió forintos megtakarítását jelentette. Cserébe azt kérte, hogy az önkormányzat szociális intézménye gondoskodjon róla, amennyiben megromlana az egészségi állapota. A csaló jegyző azonban lebeszélte a férfit, hogy ezt közjegyzői okiratba foglalják, és egy végrendelet elnevezésű okiratot íratott alá az idős úrral, csakhogy azon kedvezményezettként az község helyett magát jelölte meg.

A bácsi ötmilliós megtakarítását egy járadéki szerződéssel szerezte meg.

A férfit idén márciusban elsőfokon már elítélték csalás miatt,  dea Józsefvárosi Önkormányzat mintegy 2 hónapra rá alkalmazni kezdte, és szeptember közepéig foglalkoztatta is a csalót, amikor is az ítélet jogerőssé vált.  A csalót májusban nevezték ki a beruházási irodavezetőek, de

annyira alkalmatlan volt a feladatra, hogy egy előterjesztést sem tudott normálisan megfogalmazni” 

– állítja a Kontra.

Ezt követően annak a jogi irodának az élére került, amely az előterjesztéseket ellenőrzi. A Józsefvárosi Önkormányzatot már számos alkalmazott elhagyta, miután több gyanús ügylet kerül napvilágra. Idén már a Pikó által kinevezett jegyző és aljegyző, valamint a kabinetvezető-helyettes is távozott a hivatalból. Origo információi szerint már több mint 140-en hagytak ott a józsefvárosi városházát.

Forrás: Kontra, Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató