2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Itt a dráma: FeGyőr bizalmi szavazást kezdeményezett magával szemben

Az előválasztáson 3%-os támogatottságú pártelnök megszólalt a Facebookon.

Ezt írja a momentumos srác:

Vállalom a felelősséget; bizalmi szavazást kezdeményeztem.

A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről. A találgatások nem vezetnek sehova, ezért leírom nektek, hogy mi a helyzet.

Mindenekelőtt hadd köszönjem meg annak a közel 130 ezer embernek, aki országszerte a Momentum Mozgalom új arcaira szavazott az előválasztáson. A DK után a Momentum kapta a legtöbb szavazatot. Ennek köszönhetően Debrecentől Szegeden és Kecskeméten át Budafok-Tétényig és Zuglóig bezárólag 15 momentumos politikus vághat majd neki összellenzéki jelöltként a Fidesz legyőzésének. Büszkék vagyunk rájuk!

A Momentum úgy döntött tavaly, hogy az előválasztáson ne csak parlamenti képviselőjelöltekkel, hanem egy saját miniszterelnökjelölttel is képviselve legyen az új politikai generáció. Azért, hogy a

Momentum programja, értékrendje, világképe is megjelenjen a palettán. Sajnos nem sikerült demonstrálnom a kormányzóképességet, és nem sikerült esélyes jelöltté válnom az első forduló végéig. A kampányban elkövetett hibáimból rengeteget tanultam már eddig is és fogok tanulni a későbbiekben is. Hálás vagyok a közösségemnek, hogy engedtek tanulni. A legtöbb választói visszajelzés a fiatalságomra és a kormányzati tapasztalat hiányára irányult. Mindkettő jogos és mindkettő igaz. Nemcsak ezt a visszajelzést köszönöm, hanem annak a 21 ezer embernek a megerősítést is, akik viszont mindennek ellenére rám szavaztak.

A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően.

A megbízatásom tavaly nyáron kezdődött, és jövő nyárig tart. Azzal bíztak meg a tagtársaim, hogy 2022-ben vezessem az Országgyűlésbe, majd kormányra a Momentumot. A tagságot képviselő küldöttek tudják legjobban eldönteni azt, hogy velem szeretnék-e befejezni ezt a ciklust, vagy valaki mással. Bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, rám nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató