2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay kiakadt, amiért nem indulhatnak közösen Karácsonnyal

A hódmezővásárhelyi polgármester a Jobbikot és a DK-t hibáztatja azért, hogy a második fordulóban nem indulhat közösen Karácsonnyal.

Az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum támogatja volna Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös szereplését, a DK és a Jobbik viszont nem – írja az atv.hu, hozzátéve, hogy a jóváhagyáshoz egyhangú döntésre lett volna szükség.

Az ATV Híradó megkérdezte Márki-Zay Pétert az Országos Előválasztási Bizottság döntése kapcsán. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a Jobbik-DK koalíciót hibáztatta a döntés kapcsán, ugyanis szerinte semmilyen olyan jogszabály nincs, ami ezt a tervet megakadályozhatta volna. Úgy fogalmazott, a döntés kizárólag a résztvevő pártok nagyvonalúságán múlt volna.

Az ellenzéki előválasztást bonyolító bizottság, vagyis az OEVB elutasította a két polgármester fenti kezdeményezését, Karácsony Gergely és Marki-Zay Péter neve egymás alatt fognak szerepelni az előválasztás második fordulójában használt szavazólapon, és ha valamelyikük visszalép, akkor a szavazáskor lehúzzák a nevét a papírról.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató