2022. augusztus 15. - Mária
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon32°19°

Nicolas Bay: Karácsony folyamatosan csak siránkozott

A múlt héten hazánkba látogató európai parlamenti delegáció jobboldali tagjait akarta felhasználni Karácsony Gergely budapesti főpolgármester arra, hogy magát fényezze, de az érintettek ezt nem hagyták szó nélkül.

Karácsony a napokban a Facebookon azt írta a küldöttséggel való találkozóról:

„Úgy vettem észre, hogy még a bizottság szélsőjobboldali képviselőit is meglepte, hogy a kormány hogyan politizál a saját országa ellen a politikai és gazdasági hatalom megtartása és megszerzése érdekében.”

Nicolas Bay, a francia Nemzeti Tömörülés politikusa lapunknak úgy reagált, Karácsony hazudott, egyébként pedig

„ő volt az egyik legsemmitmondóbb ember, akivel találkoztunk a misszió során, nem tudott egyetlen bizonyítékot sem felmutatni a jogállamiság sérülésére, folyamatosan csak arról siránkozott, hogy rossz a viszonya a kormánnyal, ami politikai ellenfelek közt egyébként normális”.

A politikus hasznosnak nevezte az utazást, bár – ahogy fogalmazott – nem abban az értelemben, ahogy a liberális EP-képviselők remélték. Mint mondta, bebizonyosodott, hogy az úgynevezett jogállamisági vita egyrészt teljességgel politikai befolyás alatt áll, és a konzervatív kormány aláásását szolgálja, másrészt pedig csalás, mivel most a saját szemével is láthatta, hogy a vádak alaptalanok. Nicolas Bay hozzátette, tart tőle, hogy a misszió nem járul hozzá egy kiegyensúlyozott és objektív jelentéshez, már csak azért sem, mert azt a liberálisok már alighanem jóval előbb megírták, és csak arra várnak, mikor jelentethetik meg.

Jorge Buxadé, a spanyol VOX politikusa a Twitteren azt írta,

Karácsony hazudik, „ami nem meglepő, hiszen liberális”.

A képviselő arról is írt, hogy Gwendoline Delbos-Corfield zöldpárti delegációvezető sem volt teljesen őszinte: a francia politikus záró sajtótájékoztatóján bírálta Buxadét és Bay-t, amiért nem minden találkozón vettek részt, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy az osztrák szociáldemokrata Bettina Vollath előző este, a svéd szélsőbalos Malin Björk pedig péntek reggel már elutazott, noha a programok csak aznap délután értek véget.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató