2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kamu Geri: Nem visszalépek, hanem előre

Nem visszalépek, hanem előre

– jelentette be Karácsony Gergely szerda délután tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A főpolgármester elmondta, mindig világossá kell tennie a céljait: amikor arról beszél, hogy „előre”, akkor arról beszél, hogy újra kell egyesíteni Magyarországot, ezzel a vízióval érkezett az előválasztási kampányba, és ezt szeretné képviselni a második fordulóban is.

Bármelyikőnk is lesz az ellenzék közös jelöltje, természetesen sokkal jobb jelölt lesz, mint Orbán Viktor – fogalmazott Karácsony, hozzátéve: ha ez nem ő lesz, akkor is teljes erejével fogja támogatni a jelöltet.

Karácsony ezt követően elmondta, szívesen ad garanciát bárkinek arra, hogy az általa vezetett kormány néhány nagyon fontos ügyben az ő politikai értékeiket is képviselni fogja.

Arra nem tudok garanciát adni, hogy ne a saját programomat képviseljem – hangsúlyozta. A nemrég megjelent közvélemény-kutatásokkal kapcsolatban elmondta, hogy a politika alapvetően „politikai kérdés, erkölcsi kérdés, és nem matek”.

A visszalépéssel kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott, hogy a végén úgyis az előválasztáson résztvevő polgárok döntenek, az a veszély nem fenyeget, hogy az ellenzék ne lenne egységes.

A kormányváltás azzal a programmal lehetséges, amelyet én képviselek, elismerve mindenki másnak az érdekeit – hangsúlyozta. Ez nem hatalmi kérdés, ez nem egó kérdése, az ellenzéknek jövőképet kell kínálnia, jelezte.

Élő bejelentkezése:

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató