2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Megjött a Republikon felmérése, Karácsonyt hozták ki legesélyesebbnek

Teljes a káosz.

A Párbeszéd társelnöke szerintük legyőzné Dobrev Klárát, míg Márki-Zay Péter alulmaradna vele szemben.

A Medián és a Závecz mellett Republikon Intézet is közzétette legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményeit az előválasztás második fordulójába jutott miniszterelnök-jelölt-jelöltek népszerűségéről. A konkurensekkel szemben viszont a közvélemény-kutató cég Karácsony Gergelyt hozta ki a legesélyesebb jelöltnek.

A Republikon felmérése azt vizsgálta, milyen eredmény születne, amennyiben csak két jelölt – Karácsony Gergely és Dobrev Klára, illetve Márki-Zay Péter és Dobrev Klára – indulna a második fordulóban. A kutatás szerint:

Karácsony nagy valószínűséggel megnyerné a második fordulót Dobrevvel szemben, Márki-Zay Pétert ellenben Dobrev Klára szoros küzdelemben ugyan, de legyőzné.

 

A Republikon eredményei arra a kérdésre vonatkozóan, hogy kire szavaznának az előválasztáson részt vevők, amennyiben csak Karácsony Gergely és Dobrev Klára indulna.

 

A Republikon eredményei arra a kérdésre vonatkozóan, hogy kire szavaznának az előválasztáson részt vevők, amennyiben csak Dobrev Klára és márki-Zay Péter indulna.

 

Ennek fő oka, hogy míg Márki-Zay Péter szavazóinak négyötöde hajlandó lenne átszavazni Karácsony Gergelyre, addig a Karácsony szavazóknak csupán kétharmada tenné meg ugyanezt, míg szavazóinak több, mint negyede Márki-Zay Péter helyett inkább a szintén baloldali Dobrev Klárára tenné le a voksát – írja a kutatóintézet elemzésében. 


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató