2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Összeférhetetlenségi eljárás indul a karlendítő ózdi alpolgármesterrel szemben

Az atv.hu információi szerint csütörtökön rendkívüli testületi ülést tart az ózdi önkormányzat, amelyen a karlendítő botrányba keveredett alpolgármesterrel, Farkas Péter Barnabással szemben összeférhetetlenségi eljárást folytatnak.

A jobbikos alpolgármesterről szeptember végén került elő egy fotó, amelyen az látható, hogy náci karlendítésre hasonlító mozdulatot végez. Farkas Péter Barnabás ezzel kapcsolatban azt mondta, csak „integetett”, és, mint fogalmazott, „a kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni”. 

Az előválasztási kampány során a Jobbik mellett a DK is kitartott Farkas mellett. Dobrev Klára akkor azt nyilatkozta, ő elhiszi, hogy Farkas Péter Barnabás nem kart lendít, hanem csak integet, majd hozzátette: „minden jelölt aláírt egy értéknyilatkozatot, ígéretet téve, hogy onnantól kezdve annak szellemében politizál”. 

Farkas Péter Barnabásról aztán előkerült egy újabb fotó,amelyen már egyértelműnek tűnik a mozdulat. Az ózdi alpolgármester Facebook oldalán közzétett nyilatkozatban kért bocsánatot karlendítése miatt, mint mondta, illuminált állapotban volt akkor, amikor a kép készült. 

Forrás: Mandiner

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató