2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Antiszemita botrány egy németországi meccsen

Izraeli szurkolókat fenyegettek és sértegettek a berlini Olimpiai Stadionban egy nemzetközi kupamérkőzésen a múlt héten – olvasható a Híradó honlapján.

A rendőrség most nyomozást indított, az Union Berlin vezetése pedig elnézést kért az érintettektől. Kérdés, hogy milyen büntetésre számíthat a hazai klub az UEFA-tól, amely vizsgálódik. Rasszista megnyilvánulások miatt a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ) zárt kapus mérkőzésekre ítélték.

A legutóbbi fordulóban, a berlini Olimpiai Stadionban lejátszott 1. FC Union Berlin–MK Maccabi Haifa mérkőzésen több antiszemita incidens is történt. Izraeli szurkolók fenyegetőzésekről és sértegetésekről számoltak be, illetve volt olyan Union-fanatikus, aki megpróbált felgyújtani egy kisebb méretű izraeli papírzászlót.

Felix Klein, a szövetségi kormány antiszemitizmus elleni megbízottja megdöbbenését fejezte ki a szurkolók zsidóellenes magatartása kapcsán és szerinte ezek az antiszemita incidensek arra világítanak rá, hogy az antiszemitizmus még mindig elterjedt a labdarúgásban - írja a Demokrata.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató