2022. január 26. - Paula, Vanda
EUR : 360.52
USD : 319.41
Időjárás ikon-1°

DK: Kövér László börtönnel fenyegette meg Dobrev Klárát

A Demokratikus Koalíció (DK) azt állítja, hogy Kövér László házelnök börtönnel fenyegette meg Dobrev Klárát, a DK miniszterelnök-jelöltjét.Arató Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki, online sajtótájékoztatóján magyarázatként egy, az Országgyűlés elnöke által adott interjúra hivatkozott.

A DK-s képviselő azt mondta: Kövér László az Inforádiónak arról beszélt, hogy "azok ellen, akik feles többséggel is lebontanák a Fidesz egyeduralmát, akik elküldenék Polt Péter legfőbb ügyészt vagy éppen kimondanák az egypárti alaptörvényről, hogy alkotmányellenes, azok ellen büntetőeljárást kellene indítani".

Arató Gergely azt üzente a házelnöknek, hogy

"hiába védték be kétharmaddal a saját egyeduralmukat, Dobrev Klárának nem fog megremegni a lába, hogy a kukába hajítsa az alaptörvényt".

Hozzátette: ha a jövő évi választáson Dobrev Klára vezetésével győz az ellenzéki szövetség, akkor elszámoltatják az elmúlt 12 év bűnöseit és a "Polt Péter utáni" független ügyészség és független bíróság el fogja végezni a dolgát.

A hatalom attól fél, hogy az ellenzéki összefogás feles többséggel is vissza fogja állítani a jogállamot, hogy a bűnösök bűnhődjenek, a tolvajok pedig börtönbe kerüljenek - jelentette ki az ellenzéki képviselő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató