2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Fejenként háromezer forintot kaptak a helyiek a jobbikos szavazatokért Ózdon - Videó

Két, a Mandiner birtokába jutott videó is bizonyítja, hogy visszaélések történtek a baloldali előválasztáson Ózdon.

A városban a szavazás ideje alatt feltehetőn Olaszliszkáról szállított romák inzultálták a szavazni igyekvőket, arra kényszerítve őket, hogy a Jobbik karlendítőjére, Farkas Péter Barnabásra szavazzanak. Egy volt helyi jobbikos képviselő, a szintén karlengető Fidrus Péter pedig arról számolt be, hogy nem csak mások fenyegetésére használták fel a romákat, hanem szavazataikat is megvásárolták.

Egyre több a kérdőjel annak a súlyos autóbalesetnek a kapcsán is, amely az M3-as autópályán történt múlt héten szerdán, amikor is az esti órákban egy BMW a sávokat elválasztó betonelemeknek ütközött Gödöllő közelében. A gépkocsiban egy ember utazott, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Már a balesetről készült fotókon is látszott, hogy rengeteg irat is kiszóródott a roncsból az útra, közöttük pedig több kötegnyi baloldali előválasztási szavazólap. Emellett nagy mennyiségű készpénz, tizennyolcmillió forint került elő az autóból.

A PestiSrácok.hu kiderítette, hogy a luxusautót az Ózdon a botrányos baloldali előválasztást koordináló Barta László vezette. Az előzmények után különösen is nagy jelentősége lehet a videón elhangzottaknak.

A felvételen helyi családokat szólít meg egy autóban ülő férfi, arról faggatva őket, voltak-e már szavazni, és ha igen, kire voksoltak. Az első felvételen megszólított két asszony arról beszél, hogy a jobbikosoknál voltak szavazni, akiktől ezért pénzt kaptak. Az egyik nő egy nagy darab, szakállas embert emleget, míg másikuk azt mondja, hogy a Farkas gyerek volt az, aki náluk járt. Fejenként háromezer forintot adtak nekik, hogy a jobbikos jelöltre szavazzanak. Az asszonyok elmondják, szükségük volt a pénzre, ezért tették meg, amit kértek tőlük. A másik felvételen egy újabb roma családot kérdeznek a szavazásról, akik hasonló dolgokról számoltak be. Elmondásuk szerint a reggeli órákban egy mikrobusszal érkeztek hozzájuk és elvitték őket voksolni. Nekik is háromezer forintot adtak fejenként azért, hogy Farkas Péter Barnabásra szavazzanak.

A videókból az nem derül ki, kik ülnek az autókban, de annyi megállapítható, ismerik a megszólított családokat. Emellett ugyanakkor úgy hangzik, mintha csalódottan vennék tudomásul, már előttük jártak olyanok, akik leszavaztatták a romákat.

Forrás: PS, Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató